Rybářský rozcestník

Klatovská vánoční polévka

Hlava, ocas, ploutve a vnitřnosti z jednoho kapra povařené spolu s kořenovou zeleninou.

2 náročnost
45 minut
  • hlava, ocas, ploutve a vnitřnosti z jednoho kapra
  • 120 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel nebo pastinák)
  • 70 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 2 ks žloutky
  • drobně usekaná zelená petržel nebo pažitka
  • muškátový květ
  • šálek mléka
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Z kapří hlavy odstraníme žábry a v osolené vodě zvolna uvaříme do měkka
    2. Vývar přecedíme, zahustíme světlou jíškou a znovu asi 12 až 15 minut povaříme
    3. Očištěnou, drobně nakrájenou zeleninu osmahneme na másle, přidáme ji do vývaru současně s rybím masem obraným z hlavy, drobně nakrájenými jikrami a mlíčím a zvolna ještě asi 10 minut povaříme
    4. Na konec polévku okořeníme muškátovým květem, špetkou mletého pepře a podáváme s osmaženou houskou
    5. Těsně před podáváním ji zjemníme žloutkem rozkvedlaným v mléce a drobně usekanou zelenou petrželí nebo pažitkou.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím