Rybářský rozcestník

Grundle z trouby

Jednoduchý recept na grundle, tedy drobné rybky ochucené solí, kmínem a sušeným česnekem, upečené v troubě dozlatova. Skvělé k pivu či vínu.

1 náročnost
20 minut
grundle
  • 500 g grundlí (drobných rybek)
  • sušený česnek
  • máslo
  • kmín
  • sůl
  • papír na pečení
  • kolečka citronu a smítky kopru na ozdobení
  • Příprava

    1. Plech vyložíme pečícím papírem.
    2. Naskládáme rybky, posypeme jemně sušeným česnekem, osolíme, okmínujeme, poklademe plátky másla.
    3. Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 180 °C 15 minut. Během pečení občas promícháme, grundle otočíme.
    4. Upečené grundle rozložíme na talířky, ozdobíme kolečkem citronu, snítkami kopru.

    Doporučení

    Podáváme s opečeným toastovým chlebem, chlazeným pivem, nebo vínem.

    Poznámka

    Text i foto: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Atraktory ve spreji – šikovná pomůcka zkušeného rybáře

    Atraktory jsou určeny výhradně pro zatraktivnění nástrah a návnad jak pro lov kaprovitých ryb, tak i pro lov dravců. Prodávají se v různých variantách, ale velmi oblíbené, hlavně u zkušených rybářů, jsou ve formě sprejů.

    Základy výběru správného stanu pro rybáře

    Rybářské stany a bivaky tvoří samostatný segment v rozsáhlé nabídce stanů. Jak se v něm zorientovat a které parametry jsou pro nákup úplně nejdůležitější?

    Metlička na míchání zakrmovacích směsí

    Metlička na promíchání zakrmovacích směsí v kombinaci s bateriovou vrtačkou nám usnadní důkladné spojení všech vnadících složek. Jde o skvělého pomocníka. Právě správné promíchání zakrmovací směsi nám může pomoci k pěkným úlovkům.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím