Rybářský rozcestník

Kapr po polsku s šedou omáčkou

Recepty z ryb.

1 náročnost
90 minut
  • 1250 g kapra
  • 100 g zeleniny
  • sůl
  • Omáčka:
  • 50 g másla
  • 50 g perníku
  • 30 g hladké mouky
  • 30 g cukru na karamel
  • 30 g rozinek
  • 30 g mandlí
  • 1/8 l červeného vína
  • citrónová šťáva (kůra)
  • vývar z ryby
  • rybí krev
  • sůl
  • Příprava

    1. Živou rybu zabijeme a chytáme krev do misky, přidáme trochu octa, potom rybu očistíme a vykucháme
    2. Zeleninu opereme a uvaříme v l litru vody
    3. Procezenou dáme stranou a do vývaru ze zeleniny vložíme rybu a poživatelné vnitřnosti a vaříme je zvolna asi 20 minut, rybu vyjmeme, vývar procedíme a odvaříme asi na 3/4 litru
    4. Rozpustíme máslo, vsypeme do něho mouku a za stálého míchání usmažíme do žluta (jíška)
    5. Jíšku zředíme vínem a vývarem z ryby, přidáme rozmíchanou krev, omáčku povaříme, přidáme rozdrobený perník, rozvaříme a omáčku procedíme
    6. Podle chuti osolíme, okyselíme, přidáme citrónovou kůru nebo šťávu, přisladíme a obarvíme karamelem do červena
    7. Hrozinky a mandle nakrájíme na lupínky a vložíme spolu s rybou do hotové omáčky a prohřejeme.

    Doporučení

    Podáváme např. s těstovinami, haluškami nebo s bramborem.

    Nejčtenější články

    Základní návazce a koncové sestavy pro boilie a pelety

    D-Rig, S-rig, plovoucí návazec s Pop Up bolie nebo peletkou, návazce pro lov ve vodním sloupci …. no, pro začínající, ale i mírně pokročilé rybáře těch názvů je až moc! 🙂 Moderní kaprařina má opravdu rozmanité názvosloví různých důmyslných sestav koncových návazců. Jejich použití bývá závislé nejen na typu revíru, ale také na dalších okolnostech, například na hloubce vodního sloupce v místě lovného místa, zda je dno bahnité nebo naopak písečné, mírně zarostlé nebo naopak s hojným rostlinstvem na dně… Ani v tomto článku nedokážeme ukázat všechny možnosti, jak uvázat a nabídnout nástrahu rybám. Najdete zde ale takový základní výběr návazců, které se v dnešní době nejvíce používají při lovu kaprovitých ryb na boilies a pelety.

    Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě!

    Přátelé, naše reprezentace získala tento víkend v Anglii stříbrné medaile a posádka Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě. Skvělý úspěch a velká gratulace celému týmu. 👍🎸🍀💪🙏👌

    Devadesát tun ryb z Buňkova na Pardubicku musí zlikvidovat kvůli viru

    Ryby v rybníce Buňkov v Břehách na Pardubicku jsou nakažené herpes virem. Není přenosný na člověka, ale mohl by se rozšířit do dalších chovů. Veterináři proto nařídili usmrcení ryb z celé chovné plochy. Výlov začne ve středu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím