Rybářský rozcestník

Mník na ostro

Porce mníka orestované na cibulovém základě spolu s chilli papričkou.

2 náročnost
20 minut
  • 500-600 g filetů z mníka
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 50 ml koňaku
  • 1 ks menší cibule
  • 1 ks menší chilli papričky
  • 1-2 ks stroužky česneku
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce oleje
  • mletý černý pepř
  • hůl
  • Příprava

    1. Filety z mníka opláchneme, necháme důkladně okapat, pak je nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a po chvíli ještě poprášíme moukou
    2. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme na drobno, chilli papričku zbavíme jadřince a nakrájíme na tenké nudličky
    3. Na dobře rozehřátém oleji filety z mníka krátce orestujeme
    4. Přidáme připravený česnek, cibuli a papričku, vše ještě chvíli restujeme, pak přilijeme teplý vývar, koňak, přidáme rajský protlak a pokrm chvíli podusíme, dle chuti ho ještě osolíme.

    Nejčtenější články

    O pohár předsedy SÚS 2022

    Tradiční rybářské závod „O pohár předsedy SÚS“, se koná na vodní ploše Písková Lhota 14. 5. pro dospělé a 15. 5. 2022 pro děti a mládež. Rezervaci lze provést do 6. 5. Neváhejte se přihlásit! Volná místa budou k dispozici i v den závodu, takže můžete přijet…

    Propozice na Jarní a Dětské závody ČRS MO Kladruby 28.5. a 29.5. 2022

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní a Dětské rybářské závody konané ve dnech 28. a 29. května 2022 na nádrži Záhorská. V příloze Vám zasíláme propozice obou závodů a jsme v očekávání Vašich rezervací lovných míst. Těšíme se na Vaši hojnou účast! Výbor ČRS MO Kladno…

    MO ČRS Rokycany pořádá místní kolo Zlaté udice 2022

    Místní organizace Českého rybářského svazu Rokycany pořádá v sobotu 30. dubna 2022 MÍSTNÍ KOLO rybářské soutěže pro mládež – ZLATÁ UDICE 2022….

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím