Rybí polévka připravená v kotlíku z nejméně tří druhů ryb a dalších ingrediencí.
1. Do kotlíku necháme odkapat rybí krev, ryby vykucháme a nakrájíme na kusy asi 5 cm široké
2. Na dno kotlíku položíme nejdříve drobné rybky, na ně rozložíme vrstvu kapra, pak poklademe vrstvou ze štiky nebo sumce a nakonec vložíme kousky candáta, jednotlivé porce ryb nezapomeneme proložit kolečky cibule
3. Do takto připraveného kotlíku nalijeme jen tolik vody, aby byly ryb ponořené, vodu přivedeme k varu, osolíme ji okořeníme oběma paprikami
4. Vaříme cca 60 minut na mírném plameni, tak dlouho, až se na povrchu utvoří škraloup, polévku při vaření nemícháme, jen občas protřepeme kotlíkem
5. Na talíře dáme vždy kousky ryby a to pouze z horní části polévky, zalijeme vývarem přímo z kotlíku a ihned podáváme.