Rybářský rozcestník

Pravá rybářská polévka z kotlíku

Rybí polévka připravená v kotlíku z nejméně tří druhů ryb a dalších ingrediencí.

2 náročnost
70 minut
  • 500 g drobných rybek
  • 500 g candáta
  • 300 g sumce nebo štiky
  • 300 g kapra
  • 10 g mleté sladké papriky
  • 10 g mleté pálivé papriky
  • 2 ks velké cibule
  • rybí krev
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Do kotlíku necháme odkapat rybí krev, ryby vykucháme a nakrájíme na kusy asi 5 cm široké
    2. Na dno kotlíku položíme nejdříve drobné rybky, na ně rozložíme vrstvu kapra, pak poklademe vrstvou ze štiky nebo sumce a nakonec vložíme kousky candáta, jednotlivé porce ryb nezapomeneme proložit kolečky cibule
    3. Do takto připraveného kotlíku nalijeme jen tolik vody, aby byly ryb ponořené, vodu přivedeme k varu, osolíme ji okořeníme oběma paprikami
    4. Vaříme cca 60 minut na mírném plameni, tak dlouho, až se na povrchu utvoří škraloup, polévku při vaření nemícháme, jen občas protřepeme kotlíkem
    5. Na talíře dáme vždy kousky ryby a to pouze z horní části polévky, zalijeme vývarem přímo z kotlíku a ihned podáváme.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím