Rybářský rozcestník

Pomerančová omáčka s příchutí kari

Teplá, sladká, mírně pikantní, omáčka skvělá k různě upraveným rybám, nejlépe k pečeným, grilovaným, ale například i dušeným na páře.

2 náročnost
20 minut
Roláda
  • 2 ks pomeranče
  • 1-2 vrchovaté lžíce medu
  • 1 lžíce nakládaného zeleného pepře
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce kari koření
  • 1 lžíce másla (lze vynechat)
  • 2 dcl bílého vína
  • 1 dcl smetany
  • drcený pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Pomeranče rozkrojíme na polovinu a vymačkáme z nich všechnu šťávu.
    2. Máslo rozpustíme, zaprášíme moukou, mírně orestujeme, přidáme kari a zalijeme bílým vínem, základ omáčky provaříme až zhoustne.
    3. Do připraveného základu vložíme nakládaný zelený pepř, přidáme šťávu z vymačkaných pomerančů, med a drcený pepř a asi 10-15 minut vše povaříme.
    4. Na závěr, za stálého míchání, omáčku zjemníme smetanou.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Pozvánka na Středočeskou juniorku v plavané

    Místní organizace Nymburk pořádá ve dnech 24. – 25. 9. 2022 náborový závod Středočeská juniorka v plavané – podzimní kolo, který se koná na revíru Labe 21 a je určen věkovým kategoriím U15 a U20….