Rybářský rozcestník

Dušený kapr na žampionech a hrášku

V mouce s paprikou obalené podkovy z kapra pokapané citronovou šťávou, usmažené dozlatova, poté podušené chvíli v omáčce připravené z výpeku po smažení ryby.

2 náročnost
20 minut
+ doba odpočinutí  
dušenýdušenýdušený
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks podkovy z kapra
  • 250 g žampionů
  • 100 g mraženého hrášku
  • 2 lžíce kečupu
  • 1 lžíce sladké chilli omáčky
  • 1 lžička worchestru
  • 1 dl vody
  • citronová šťáva
  • červená paprika
  • hladká mouka
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Podkovy z kapra osolíme, pokapeme citronem, necháme hodinu odpočinout.
    2. Porce ryby osušíme, obalíme v hladké mouce, ve které jsme promíchali lžičku sladké červené papriky.
    3. V pánvi rozehřejeme olej, osmažíme podkovy do zlatova.
    4. Polovinu šťávy po pečení slijeme, přidáme kečup, sladkou chilli omáčku, worchestr, nakrájené žampiony, mražený hrášek, podlijeme vodou, dusíme 5 minut.
    5. K omáčce přidáme podkovy kapra, přiklopíme, dusíme dalších 5 minut, omáčku případně přisolíme.
    6. Podkovy kapra na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovou kaší.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.