2 náročnost
20 minut
+ doba odpočinutí
Rozpis na 4 porce:
4 ks podkovy z kapra
250 g žampionů
100 g mraženého hrášku
2 lžíce kečupu
1 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžička worchestru
1 dl vody
citronová šťáva
červená paprika
hladká mouka
olej
sůl
Příprava
- Podkovy z kapra osolíme, pokapeme citronem, necháme hodinu odpočinout.
- Porce ryby osušíme, obalíme v hladké mouce, ve které jsme promíchali lžičku sladké červené papriky.
- V pánvi rozehřejeme olej, osmažíme podkovy do zlatova.
- Polovinu šťávy po pečení slijeme, přidáme kečup, sladkou chilli omáčku, worchestr, nakrájené žampiony, mražený hrášek, podlijeme vodou, dusíme 5 minut.
- K omáčce přidáme podkovy kapra, přiklopíme, dusíme dalších 5 minut, omáčku případně přisolíme.
- Podkovy kapra na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovou kaší.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek