Rybářský rozcestník

Přílohové knedlíčky ze strouhané housky

Chutné přílohové knedlíčky vyrobené ze strouhanky, másla, mléka, našlehaných bílků a vaječného žloutku.

2 náročnost
35 minut
  • Rozpis na 2 porce:
  • 200 g strouhanky
  • 50 g másla
  • 1 ks vejce
  • 1 ks bílku
  • mléko
  • sůl
  • Příprava

    1. Vejce opatrně rozklepneme, oddělíme žloutek od bílku, máslo pak utřeme se solí a žloutkem
    2. Přidáme strouhanku, navlhčíme mlékem a nakonec vmícháme sníh ze dvou bílků, bude-li těsto příliš řídké, přidáme strouhanku
    3. Tvoříme menší knedlíčky, které zaváříme ve vroucí vodě, vaříme 3 až 5 minut, podle velikosti knedlíčků, vytahujeme tehdy, až vyplavou na povrch (první překrojíme a zjistíme, zda je dostatečně uvařený)
    4. Knedlíčky vytáhneme a ihned propláchneme studenou vodou, necháme je okapat.

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    V portugalském moři chytili prehistorické monstrum. Žilo již před 80 miliony let

    Pracovníci Portugalského institutu moře a atmosféry vylovili u břehů oblasti Algarve mimořádně vzácný druh žraloka. Jedná se o živočicha, který na naší planetě žije již desítky milionů let a je proto vědci označován za „živou fosilii.“ S odkazem na místní televizi o tom informoval server BBC.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím