Rybářský rozcestník

Kapr smažený po švýcarsku

Osmažené porce kapra obalené ve strouhance smíchané s nastrouhaným sýrem.

2 náročnost
30 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks porce kapra
  • 2 ks vejce
  • 60 g strouhaného sýra
  • 60 g strouhanky
  • ztužený tuk na smažení
  • hladká mouka
  • petrželka
  • nmáslo
  • citró
  • sůl
  • Příprava

    1. Nízké porce kapra osolíme, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhance promíchané se sýrem
    2. Masa vkládáme do rozpáleného tuku a zvolna smažíme
    3. Osmažené kousky kapra necháme okapat na papírovém ubrousku a potom je pokapeme horkým máslem
    4. Při servírování zdobíme petrželkou a dílky citrónu.

    Doporučení

    Jako příloha jsou vhodné vařené brambory a zeleninový salát nebo bramborový salát.

    Nejčtenější články

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?

    Víte, jaký je rozdíl mezi celosvazovou povolenkou a povolenkou celorepublikovou?

    Každý rok nám do redakce píše či volá mnoho rybářů, kterým není jasné, jaký je rozdíl mezi povolenkou k lovu ryb celosvazovou a povolenkou celorepublikovou. Přitom není až tak těžké to všeobecně definovat. Celosvazové povolenky platí na všech revírech územních svazů ČRS a na revírech Rady ČRS. Celorepublikové povolenky platí na všech revírech územních svazů, na revírech Rady ČRS a navíc i na revírech Moravského rybářského svazu.