1 náročnost
30 minut
+ doba naložení-marinování
500 g vykostěného rybího masa
1 ks větší petržele
zelená nať mladé cibulky
Na zálivku:
šťáva ze 4 citronů
4 ks stroužky česneku
1 ks chilli paprička
2 lžíce kečupu
2 lžíce oleje
sůl
Příprava
- Syrové rybí maso v míse promícháme s nastrouhanou petrželí a nesekanou zelenou natí cibule.
- Vymačkáme šťávu z citronu a kolik je šťávy, přidáme tolik vody. Chilli papričku nasekáme na drobné kousky, česnek taky.
- K citronové šťávě naředěné vodou přidáme kečup, olej, sůl, chilli, česnek a vyšleháme zálivku.
- Rybí maso v míse zalijeme zálivkou a 8 hodin necháme v lednici marinovat.
Doporučení
Pokrm se musí zkonzumovat do 48 hodin, úprava zálivky se řídí osobní chutí. Ve střední Americe nahrazuje v hospodách naše zavináče nebo utopence a podává se v miskách nebo pohárech s kukuřičnými plackami tacos.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek