Rybářský rozcestník

Pstruh s vídeňským bramborovým salátem

Což takhle dát si pečeného pstruha, jednu ze středně tučných ryb, která se prohání i našimi vodami? Má velmi jemné, chutné libové maso s jemným lístkováním a s vídeňským bramborovým salátem tvoří dvojku, kterou si zamilujete. Vídeňský bramborový salát je navíc velmi lehký a jeho nakyslá chuť k rybě skvěle pasuje.

2 náročnost
45 minut
Pstruh
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks celí vykuchaní pstruzi
  • 1 ks stroužek česneku
  • 1 ks červená cibule
  • 1 ks citron
  • 2 hrsti hladkolisté petržele
  • 1 hrst čerstvé nasekané pažitky
  • 300 g brambor
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 1 lžíce vinného octa
  • čerstvě mletý pepř
  • olivový olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchané pstruhy naplňte posekanou petrželí smíchanou s prolisovaným česnekem a lžící olivového oleje. Zakápněte je citronem a osolte je. Dejte péct na 200 °C na 15 minut.
    2. Očištěné brambory uvařte ve slupce a nakrájejte na kolečka.
    3. Cibuli nakrájejte na kolečka a smíchejte s vinným octem. Vmíchejte do brambor, přidejte vývar a pažitku.
    4. Salát podávejte s rybou, kterou si podle chuti pokapete citronem.

    Poznámka

    Recept k článku: Odlehčený červen: snadné a lehké recepty z čerstvých surovin

    Nejčtenější články

    Chytání nástražních rybek, jejich přechování

    Jedna věc je nástražní rybky umět chytit a druhá věc je dokázat uchovat tak, aby vydržely a neumřely dříve, než jsi je doneseme na lovné místo, kde chceme dostat nějakou tu svoji vysněnou dravou rybu.

    Chytání sumců na položenou se silonkovými koulemi

    Občas je třeba sumce překvapit něčím novým, zvláště v místech, kde je velký tlak ostatních rybářů. Sumci se stávají k běžným nástrahám, na které narážejí na každém kousku revíru, pak se hodí je překvapit něčím, co neznají. Silná vůně je může přesvědčit k nasátí právě té naší nástrahy. A k tomu jsou skvělé právě silonkové sumčí bomby, přesně tedy koule ze silonek, což je velmi účinná nástraha na sumce.

    Rybářská technika chytání – plavaná

    Plavaná, tedy lov se splávkem, to je základní rybolovná technika, kterou musí umět, tedy alespoň její základy, každý rybář. Je to snad jedna z nejstarších technik chytání ryb na udici. A pro vás, úplné začátečníky, o co vlastně jde? Jak název napovídá, jde o chytání na splávek, pod kterým je zátěž, která vyvažuje splávek, pak také vlasec s háčkem a nástrahou. A k čemu ten splávek? Ten má několik funkcí, ale ta nejdůležitější je, že podle jeho pohybu rybář pozná záběr ryby.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím