Rybářský rozcestník

Kapr v aspiku II.

Porce kapra nejprve chvíli povařené v rybí rozvárce, spolu s houbami a zeleninou zalité rozpuštěnou želatinou.

2 náročnost
50 minut
+ doba tuhnutí  
Kapr v aspiku II.
  • 4 ks porce kapra
  • 1 balení želatiny
  • 1 sklenice nakládaných hříbků bez nálevu
  • 1 plechovka naložemného hrášku
  • Na rybí rozvárku:
  • 500 ml rybího vývaru
  • 15 ml bílého vína
  • 15 ml octa
  • 1 ks kořenové petržele
  • 1 ks velké mrkve
  • 1/4 ks malého celeru
  • bobkový list
  • nové koření
  • celý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Nejprve si vytvoříme rybí várku; svaříme vývar, ocet, víno a zeleninu spolu s kořením, tak 10 minut v ní pošírujeme nasoleného a napepřeného kapra
    2. Rybu opatrně vyjmeme a do vývaru, který se již nevaří dáme želatinu, kterou jsme připravili dle předpisu
    3. Do vhodných misek nalijeme trochu aspiku, necháme zatuhnout, pak klademe v jedné vrstvě rybu, zeleninu a houby, vytvoříme vrstvu, kterou necháme zatuhnout, děláme další vrstvy, dokud není vše zalité
    4. Necháme zatuhnout a pak vyklopíme (pro lepší manipulaci použijeme pro vystýlání misek fresh folii).

    Poznámka

    Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím