Rybářský rozcestník

Pomazánka z tresčích jater a vejce

Tresčí játra zamíchaná do našlehaného másla spolu s cibulí a natvrdo uvařeným vejcem.

1 náročnost
15 minut
  • 70-80 g tresčích jater
  • 100 g másla
  • 2 ks natvrdo uvařená vejce
  • 1 ks menší cibule
  • 1 ks citrónu
  • pažirka nebo pórek
  • sůl
  • Příprava

    1. Povolené máslo ušleháme do pěny
    2. Přidáme tresčí játra a na jemno nakrájenou cibuli
    3. Vše promícháme a postupně přidáme nastrouhaná vejce, pomazánku nezapomeneme osolit
    4. Zdobíme pažitkou nebo pórkem.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?