Rybářský rozcestník

Pomazánka z rybího filé II.

Uvařené rybí filé smíchané s majonézou, nastrouhanou karotkou a nasekanou cibulí.

2 náročnost
40 minut
  • 500 g zmraženého rybího filé
  • 1 ks větší kelímek majonézy
  • 1 ks středně velké cibule
  • 1 ks větší karotky
  • mletý černý pepř
  • zelená petrželka
  • citrónová šťáva
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí filé dáme vařit do horké vody, cca po 10 minutách bude maso měkké
    2. Maso vytáhneme, rozsekáme a necháme vychladnout
    3. Do filé zamícháme majonézu, kterou ochutíme jemně nasekanou cibulí a nastrouhanou karotkou, solí, pepřem a citrónovou šťávou.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím