Rybářský rozcestník

Pomazánka z filetu pečeného (restovaného) pstruha

Ze zbytků v troubě upečeného, nebo na pánvi opečeného pstruha natrhané kousky bez kůže a kostí, opatrně zamíchané do citronovou šťávou, šalotkou, pažitkou, pepřem a solí dochucenou zakysanou smetanou.

1 náročnost
10 minut
  • 250-300 g filetu z pečeného nebo na pánvi opečeného pstruha bez kůže a kostí
  • 3-4 lžíce zakysané smetany (crème fraîche)
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • 1/2 ks šalotky
  • šťáva z citrónu dle chuti
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Ze zbytků v troubě upečeného nebo na pánvi orestovaného pstruha odstraníme drobné kosti i kůži, maso natrháme na menší kousky.
    2. Da misky dáme zakysanou smetanu a hořčici, zamícháme, pak přidáme najemno nasekanou šalotku, pažitku a citronovou šťávu, množství dle chuti.
    3. Opět vše zamícháme, pak do ochucené zakysané smetany opatrně zamícháme kousky pečeného masa ze pstruha, osolíme, okořeníme pepřem a necháme chvíli odležet v lednici.

    Doporučení

    Podáváme například na opečeném toustu ozdobené plátky ředkviček a nasekanou pažitkou nebo jinou vhodnou bylinkou.

    Poznámka

    Recept šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha z pořadu „Šéfem za pár minut“.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….