Rybářský rozcestník

Pomazánka z filetu pečeného (restovaného) pstruha

Ze zbytků v troubě upečeného, nebo na pánvi opečeného pstruha natrhané kousky bez kůže a kostí, opatrně zamíchané do citronovou šťávou, šalotkou, pažitkou, pepřem a solí dochucenou zakysanou smetanou.

1 náročnost
10 minut
  • 250-300 g filetu z pečeného nebo na pánvi opečeného pstruha bez kůže a kostí
  • 3-4 lžíce zakysané smetany (crème fraîche)
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • 1/2 ks šalotky
  • šťáva z citrónu dle chuti
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Ze zbytků v troubě upečeného nebo na pánvi orestovaného pstruha odstraníme drobné kosti i kůži, maso natrháme na menší kousky.
    2. Da misky dáme zakysanou smetanu a hořčici, zamícháme, pak přidáme najemno nasekanou šalotku, pažitku a citronovou šťávu, množství dle chuti.
    3. Opět vše zamícháme, pak do ochucené zakysané smetany opatrně zamícháme kousky pečeného masa ze pstruha, osolíme, okořeníme pepřem a necháme chvíli odležet v lednici.

    Doporučení

    Podáváme například na opečeném toustu ozdobené plátky ředkviček a nasekanou pažitkou nebo jinou vhodnou bylinkou.

    Poznámka

    Recept šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha z pořadu „Šéfem za pár minut“.

    Nejčtenější články

    Zimní rybářské vybavení pro komfortní rybolov

    Ženete se za kapitálními úlovky, nebo máte ambice chytit nejvýše rýmu, ale zrelaxovat se přitom v klidu přírody? Zimní rybaření má svoje nezaměnitelné kouzlo – čistá voda, ticho a jasný svit slunce odrážející se ve třpytu ledových krystalů. A pokud se důkladně vybavíte a obléknete, nemusíte chytit ani onu příslovečnou rýmu. Poradíme vám, co s sebou i na sebe.

    Tinktura z koňského kaštanu

    Kaštan koňský nebo také jírovec maďal a jeho plody bývají díky velkému obsahu bezpečných přírodních látek, jako jsou flavonoidy a glykosidy součástí mnoha mastí, které mají příznivé účinky na žilní a lymfatický systém. Zkuste si vyrobit domácí tinkturu ze zralých a čerstvých kaštanů, která pomáhá při otokách, křečových žílách, pocitu těžkých nohou.

    Pokračování s boilies Chill Banana. Tohle boilies od Mastodont Baits musíte mít!

    Povedená výprava, krásné ryby, naši Chillinu prostě musíte vyzkoušet! – Ahoj všem příznivcům Mastodont Baits, přidávám pokračování mých výprav s boilies Chill Banana od Mastodont Baits. Po minulé výpravě jsem vzal opět tuhle příchuť boilies k vodě. Tentokrát to bylo na jiný revír, kde jsem prozatím chytal pouze na dvou výpravách. Chtěl jsem zkusit všechny možné varianty od popky, přes neutrálně vyvážené boilies až po těžkou kuličku.