Rybářský rozcestník

Pomazánka z filetu pečeného (restovaného) pstruha

Ze zbytků v troubě upečeného, nebo na pánvi opečeného pstruha natrhané kousky bez kůže a kostí, opatrně zamíchané do citronovou šťávou, šalotkou, pažitkou, pepřem a solí dochucenou zakysanou smetanou.

1 náročnost
10 minut
  • 250-300 g filetu z pečeného nebo na pánvi opečeného pstruha bez kůže a kostí
  • 3-4 lžíce zakysané smetany (crème fraîche)
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • 1/2 ks šalotky
  • šťáva z citrónu dle chuti
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Ze zbytků v troubě upečeného nebo na pánvi orestovaného pstruha odstraníme drobné kosti i kůži, maso natrháme na menší kousky.
    2. Da misky dáme zakysanou smetanu a hořčici, zamícháme, pak přidáme najemno nasekanou šalotku, pažitku a citronovou šťávu, množství dle chuti.
    3. Opět vše zamícháme, pak do ochucené zakysané smetany opatrně zamícháme kousky pečeného masa ze pstruha, osolíme, okořeníme pepřem a necháme chvíli odležet v lednici.

    Doporučení

    Podáváme například na opečeném toustu ozdobené plátky ředkviček a nasekanou pažitkou nebo jinou vhodnou bylinkou.

    Poznámka

    Recept šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha z pořadu „Šéfem za pár minut“.

    Nejčtenější články

    NONSTOP – lov ryb po půlnoci. Proč s ním všichni dělají takovou vědu?

    Dříve jsem byl velkým propagátorem lovu ryb pře půlnoc, nyní již mám pochyby, jak moc jde o výhodu moci chytat ryby celou noc. Po několika letech, co na revírech v NONSTOP režimu chytám, jsem totiž zjistil, že těch ryb, chycených v noci, zase až tak moc není.

    Cíleně pro rybí maso chodí k vodě jen něco málo přes 4 % registrovaných rybářů

    Z naší ankety s otázkou: „Proč vlastně rybařím?“, jasně vyplývá, že k vodě pro rybí maso chodí jen malé procento rybářů. Většina nás rybářů má totiž jiný důvod, proč vlastně k vodě na ryby chodí. Možná budete překvapeni, jak více jak 8 000 rybářů, v naší anketě, tedy hlasovalo.

    Žebrové krmítko naplněné pečivem

    V žebrovém krmítku skvěle drží jak větší kusy rohlíku, tak i kousky chleba. Lze pečivem naplnit a plně nahradit klasickou zakrmovací směs. I když jde o nouzové řešení, pokud nám například dojde zakrmovací směs, občas se vyplatí pečivo nasadit i místo krmné směsi jako hlavní zakrmovací složku krmení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím