2 náročnost
30 minut
+ doba odležení
500-700 g masa ze sumce
150 g menších žampionů
150 g zelených fazolek (mražené)
1 ks cibule
1 ks červená paprika
4 lžíce sterilované kukuřice
sladká červená paprika
citronová šťáva
hladká mouka
worchestr
pepř
olej
sůl
Příprava
- Z masa odstraníme kůži, větší kosti, nakrájíme na 3 cm proužky, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme 1 hodinu odležet.
- Maso osušíme, obalíme v hladké mouce, ve které jsme rozmíchali lžičku sladké červené papriky.
- Na oleji opečeme kousky rybího masa do zlatova ze všech stran, odložíme na teplé místo.
- Ve šťávě po pečení orestujeme do měkka nakrájenou zeleninu a žampiony, osolíme, opepříme, zastříkneme worchestrem.
- Na talíře rozdělíme rybí nugety a přidáme restovanou zeleninu, podáváme s chlebem, nebo vařenými brambory, či hranolky.
Doporučení
Pokrm lze udělat i z většího kapra, nakrájíme podkovy, vykostíme, stáhneme kůži, nakrájíme na proužky, nebo také z kostek zmraženého filé, které částečně zmrzlé rozkrájíme, obalíme a opečeme.