Rybářský rozcestník

Pečený amur

Osolené porce amura pečené polité smetanou a rozpuštěným máslem.

2 náročnost
35 minut
  • 800 g amura
  • 80 g másla
  • 100 ml zakysané smetany
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Osolené porce amura vložíme do máslem vymazaného pekáčku nebo zapékací misky
    2. Jednotlivé maso polijeme smetanou a pokropíme zbytkem rozpuštěného másla
    3. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 25 minut, během pečení rybu poléváme vypečenou šťávou
    4. Hotové upečené rybí maso posypeme nasekanou petrželkou a můžeme servírovat.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Nejoblíbenější rybářské závody na světě

    Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.

    Zpráva z MiČR handicapovaných rybářů a žen v plavané 2024

    Vážení přátelé sportovní rybařiny, plavané především! O posledním dubnovém víkendu proběhlo na Labi v Mělníku Mistrovství ČR handicapovaných rybářů v plavané s účastí polských závodníků a Mistrovství ČR v plavané žen. Mistrem republiky mezi handicapovanými rybáři se stal Radim Kozlovský z MO Kladruby, domácí šampionkou v plavané je pak Hana Purkrábková z MO Plaňany…