Rybářský rozcestník

Pečený amur

Osolené porce amura pečené polité smetanou a rozpuštěným máslem.

2 náročnost
35 minut
  • 800 g amura
  • 80 g másla
  • 100 ml zakysané smetany
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Osolené porce amura vložíme do máslem vymazaného pekáčku nebo zapékací misky
    2. Jednotlivé maso polijeme smetanou a pokropíme zbytkem rozpuštěného másla
    3. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 25 minut, během pečení rybu poléváme vypečenou šťávou
    4. Hotové upečené rybí maso posypeme nasekanou petrželkou a můžeme servírovat.

    Nejčtenější články

    Vlasec nebo pletenka, aneb co vlastně namotat na cívku navijáku?

    Dříve, než zajdeme do obchodu a koupíme si nějaký vlasec nebo pletenou šňůru, měli by jsem si dobře rozmyslet, jaké ryby a s jakým vybavením půjdeme chytat a také jakou metodou. Je rozdíl, zda vyrazíme na kapry a nástrahu budeme chtít nastražit dalekým náhozem, či zda budeme nástrahu zavážet lodí v hodně zatravněném prostředí, nebo jestli například budeme chytat drobnější ryby přímo pod nohama. Také na jemnou plavanou jistě zvolíme jiný vlasec, než na položenou, nebo když půjdeme lovit dravce. Uvědomte si, že vlasec nebo pletenka je jediná věc, která dělí rybáře od montáže a potažmo chycené ryby. Drahý prut a naviják jen usnadní a zpříjemní rybáři život a samotný lov, ale stejně pak rybu od rybáře po záběru nakonec spojuje jen ten dobrý, nebo špatný vlasec!

    Držák s hlásičem záběru přidělaný přímo na prutu

    Už jsem u vody viděl desítky různých vychytaných držáků na sumcový prut s různě přidělanými držáky na signalizátor záběru, ale tenhle způsob mě opravdu dostal.

    Klipy na červy se dají použít i na jiné nástrahy

    Letos jsem začal klipy na červy používat i na umístění jiných nástrah, než červů a žížal pod háček. Skvěle na klipu drží například kus rohlíku, ale také kukuřice či kousek klobásky.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím