Rybářský rozcestník

Polévka z rybího filé

Jemná polévka s vložkou rybího masa.

1 náročnost
20 minut
  • 200 g rybího filé
  • 40 g másla
  • 20 g hladké mouky
  • 1,25 l vody
  • citrónová šťáva
  • petržel
  • vegeta
  • sůl
  • Příprava

    1. Z hladké mouky a z poloviny másla připravíme světlou jíšku
    2. Jíšku zalijeme studenou vodou a za stálého míchání povaříme asi 10 minut
    3. Na zbylém másle osmahneme dorůžova rybí filé, které pak pokrájíme na kousky a dáme do polévky
    4. Krátce povaříme a dochutíme vegetou, citrónovou šťávou, podle potřeby osolíme
    5. Hotovou polévku posypeme na drobno pokrájenou petrželku.

    Doporučení

    Filé před orestováním můžeme posypat trochou kmínu a červené papriky či rybího koření, pro lepší vůni i chuť.

    Nejčtenější články

    Výměnný obchod s kosem

    Už jsem zažil u vody kdejaká zvláštní setkání, ale tento zážitek s „taťkou“ kosem si tedy opravdu nemohu nechat pro sebe. 🙂 Stalo se to poměrně nedávno na mé jednodenní rybářské výpravě na Rozkoši…

    Rady pro začínající vláčkaře – nástrahy vhodné pro vláčení

    Ano, vláčení je fenomén, ale je to především dřina. Někdy ani 300 náhozů nestačí k tomu, aby člověk spatřil nějakou tu šupinu. Vláčkař musí být nejen tělesně zdatný, ale také musí překypovat výrou v sebe sama. Někdy totiž ani několik hodin prohazování vodou nestačí k tomu, aby byl lov úspěšný a pak jen psychicky zdatný rybář dokáže další den vzít vláčecí prut opět do ruky a nahodit. Kromě výše uvedeného i znalost vody, či konkrétního místa, kde rybář chytá a také slušná výbava vede k úspěchu. Ovšem pro úspěšný lov vláčením je především nutná ta pravá nástraha, právě ta často rozhoduje o tom, zda rybář ten den zasekne rybu, nebo ne.

    Jak zajisti kus rohlíku na háček při chytání tzv. na mlaskačku

    Existuje více montáží a návazců s kterými můžeme nabízet kus rohlíku rybám pěkně z hladiny, tzv. na mlaskačku. Pro milovníky dalekých a razantních náhozů tu mám způsob nastražení rohlíku pomocí háčku s přívěsem, boilie jehly a kousku klacku, nebo i klasické zarážky.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím