Rybářský rozcestník

Polévka z rybího filé

Jemná polévka s vložkou rybího masa.

1 náročnost
20 minut
  • 200 g rybího filé
  • 40 g másla
  • 20 g hladké mouky
  • 1,25 l vody
  • citrónová šťáva
  • petržel
  • vegeta
  • sůl
  • Příprava

    1. Z hladké mouky a z poloviny másla připravíme světlou jíšku
    2. Jíšku zalijeme studenou vodou a za stálého míchání povaříme asi 10 minut
    3. Na zbylém másle osmahneme dorůžova rybí filé, které pak pokrájíme na kousky a dáme do polévky
    4. Krátce povaříme a dochutíme vegetou, citrónovou šťávou, podle potřeby osolíme
    5. Hotovou polévku posypeme na drobno pokrájenou petrželku.

    Doporučení

    Filé před orestováním můžeme posypat trochou kmínu a červené papriky či rybího koření, pro lepší vůni i chuť.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím