Rybářský rozcestník

Polévka z rybího filé

Jemná polévka s vložkou rybího masa.

1 náročnost
20 minut
  • 200 g rybího filé
  • 40 g másla
  • 20 g hladké mouky
  • 1,25 l vody
  • citrónová šťáva
  • petržel
  • vegeta
  • sůl
  • Příprava

    1. Z hladké mouky a z poloviny másla připravíme světlou jíšku
    2. Jíšku zalijeme studenou vodou a za stálého míchání povaříme asi 10 minut
    3. Na zbylém másle osmahneme dorůžova rybí filé, které pak pokrájíme na kousky a dáme do polévky
    4. Krátce povaříme a dochutíme vegetou, citrónovou šťávou, podle potřeby osolíme
    5. Hotovou polévku posypeme na drobno pokrájenou petrželku.

    Doporučení

    Filé před orestováním můžeme posypat trochou kmínu a červené papriky či rybího koření, pro lepší vůni i chuť.

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….