Rybářský rozcestník

Polévka z rybího filé

Jemná polévka s vložkou rybího masa.

1 náročnost
20 minut
  • 200 g rybího filé
  • 40 g másla
  • 20 g hladké mouky
  • 1,25 l vody
  • citrónová šťáva
  • petržel
  • vegeta
  • sůl
  • Příprava

    1. Z hladké mouky a z poloviny másla připravíme světlou jíšku
    2. Jíšku zalijeme studenou vodou a za stálého míchání povaříme asi 10 minut
    3. Na zbylém másle osmahneme dorůžova rybí filé, které pak pokrájíme na kousky a dáme do polévky
    4. Krátce povaříme a dochutíme vegetou, citrónovou šťávou, podle potřeby osolíme
    5. Hotovou polévku posypeme na drobno pokrájenou petrželku.

    Doporučení

    Filé před orestováním můžeme posypat trochou kmínu a červené papriky či rybího koření, pro lepší vůni i chuť.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?