Rybářský rozcestník

Polévka z rybího filé

Jemná polévka s vložkou rybího masa.

1 náročnost
20 minut
  • 200 g rybího filé
  • 40 g másla
  • 20 g hladké mouky
  • 1,25 l vody
  • citrónová šťáva
  • petržel
  • vegeta
  • sůl
  • Příprava

    1. Z hladké mouky a z poloviny másla připravíme světlou jíšku
    2. Jíšku zalijeme studenou vodou a za stálého míchání povaříme asi 10 minut
    3. Na zbylém másle osmahneme dorůžova rybí filé, které pak pokrájíme na kousky a dáme do polévky
    4. Krátce povaříme a dochutíme vegetou, citrónovou šťávou, podle potřeby osolíme
    5. Hotovou polévku posypeme na drobno pokrájenou petrželku.

    Doporučení

    Filé před orestováním můžeme posypat trochou kmínu a červené papriky či rybího koření, pro lepší vůni i chuť.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Chytání ryb z lodi

    Díky loďce máme možnost dopravit se na lovné místo, které není přístupné ze břehu a tak tato místa nejsou prochytaná rybáři, to je asi největší výhoda chytání ryb z lodí. Také díky driftování dokážeme z lodě pokrýt větší kvadrant vody, než při pouhém pohybu po břehu. A to nemluvím a romantice, adrenalinu a dalších výhodách při chytání ryb z lodí.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím