Rybářský rozcestník

Tuňáková jemná polévka

Polévka s tuňákem, pórkem, slaninou a brambory. Zjemněná smetanou na vaření a podávaná s opečenou bagetkou či toasty.

1 náročnost
30 minut
Tuňáková jemná polévka
  • 180 g konzervy tuňáka v oleji
  • 30 g anglické slaniny
  • 1,5 l horkého kuřecího vývaru
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 2 ks větších oloupaných brambor
  • 1 ks menší cibule
  • 2 lžíce pórku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • bílý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Na oleji zpěníme cibulku nakrájenou nadrobno a současně opečeme slaninu
    2. Když obojí zrůžoví, přidáme tuňáka (slijeme olej, který již nepoužijeme, ale pokud je konzerva ve vlastní šťávě, přidáme šťávu do vývaru)
    3. Chvíli smažíme a pak zalijeme horkým vývarem, do kterého přidáme brambory nakrájené na menší kostky
    4. Když změknou, přidáme pórek , přilijeme smetanu, osolíme a opepříme dle chuti a odstavíme
    5. Přidáme pórek nakrájený na tenká kolečka (nebo jarní cibulku), a již nevaříme.

    Doporučení

    Podáváme s lehce opečenými toasty nebo bagetkami. Polévku můžeme posypat oblíbeným sýrem.

    Poznámka

    Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.