Rybářský rozcestník

Tuňáková jemná polévka

Polévka s tuňákem, pórkem, slaninou a brambory. Zjemněná smetanou na vaření a podávaná s opečenou bagetkou či toasty.

1 náročnost
30 minut
Tuňáková jemná polévka
  • 180 g konzervy tuňáka v oleji
  • 30 g anglické slaniny
  • 1,5 l horkého kuřecího vývaru
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 2 ks větších oloupaných brambor
  • 1 ks menší cibule
  • 2 lžíce pórku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • bílý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Na oleji zpěníme cibulku nakrájenou nadrobno a současně opečeme slaninu
    2. Když obojí zrůžoví, přidáme tuňáka (slijeme olej, který již nepoužijeme, ale pokud je konzerva ve vlastní šťávě, přidáme šťávu do vývaru)
    3. Chvíli smažíme a pak zalijeme horkým vývarem, do kterého přidáme brambory nakrájené na menší kostky
    4. Když změknou, přidáme pórek , přilijeme smetanu, osolíme a opepříme dle chuti a odstavíme
    5. Přidáme pórek nakrájený na tenká kolečka (nebo jarní cibulku), a již nevaříme.

    Doporučení

    Podáváme s lehce opečenými toasty nebo bagetkami. Polévku můžeme posypat oblíbeným sýrem.

    Poznámka

    Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím