Rybářský rozcestník

Kapr na kopru

Nechce se vám letos na Vánoce obalovat kapra? Zkuste jednoduchou pikantní úpravu kapra s koprem, česnekem a dalšími surovinami. Tuto úpravu kapra zvládne každý. Podobně lze upravit i jiné druhy ryb. Recept pochází z Norska.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení ochuceného kapra  
KaprKaprKapr
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks podkovy z kapra
  • 2 ks stroužky česneku
  • 4 lžíce majonézy
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • citronová šťáva
  • máslo
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Podkovy z kapra pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu rozležet.
    2. Z kopru odstraníme stonky a větvičky nasekáme najemno.
    3. Majonézu promícháme se smetanou, přidáme nasekaný kopr, utřený česnek, podle chuti, opepříme, osolíme.
    4. Do vyhřáté trouby v zapékací misce vložíme podkovy kapra, které okmínujeme, poklademe plátky másla, pečeme při 180 °C tak 15 minut, pak podkovy kapra hustě potřeme směsí, zvýšíme výkon trouby na 200 °C, pečeme ještě 5 minut.
    5. Upečeného kapra podáváme s brambory, které přelijeme šťávou po pečení, posypeme nasekanou petrželkou, jako další příloha je chutná sterilovaná červená řepa.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!