Rybářský rozcestník

Polévka z mníka

Vývar z povařených odpadových částí mníka a zeleniny, nakonec doplněný o maso mníka, servírovaný dochucený koprem a ozdobený kolečky citrónu.

1 náročnost
80 minut
  • 500 g mníka
  • 1,5 l vody
  • 5 ks brambor
  • 3 ks zrnka pepře
  • 3 ks zrnka nového koření
  • 1 ks menší mrkve
  • 1 ks cibule
  • 1/2 ks petržele
  • sekaný kopr
  • petrželka
  • máslo
  • citrón
  • sůl
  • Příprava

    1. Mníka vykucháme a očistíme, hlavu, ocas, ploutve a vykrojenou páteř vložíme do hrnce se studenou vodou a 20-30 minut vaříme na mírném zdroji tepla s cibulí v celku, sbíráme pěnu, hotový vývar přecedíme
    2. Nadrobno nakrájenou mrkev, petržel a brambory osmahneme na másle, zalijeme přecezeným vývarem a na mírném ohni ještě povaříme 15-20 minut
    3. V této fázi vložíme do polévky rozporcované maso mníka, koření a sůl a vaříme dalších 15-20 minut
    4. Těsně před podáváním do polévky přidáme čerstvě nasekaný kopr a každou porci na talíři ozdobíme dvěma kolečky citrónu.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.