Rybářský rozcestník

Polévka z mušlí

Recept ze Španělska na chutnou polévku z mušlí, rajčat a cibule s vložkou nudlí.

2 náročnost
70 minut
  • 1 l mušlí
  • 250 g rajčat
  • 120 g cibule
  • 30 g nudlí
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 ks stroužek česneku
  • mletý pepř
  • majoránka
  • petrželka
  • tymián
  • sůl
  • Příprava

    1. Čerstvé mušle dobře okartáčujeme, opláchneme, zalijeme jedním a čtvrt litrem vody a vaříme, až se otevřou
    2. Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme spařená, oloupaná, drobně nakrájená rajčata, rozetřený česnek, majoránku, mletý pepř, sůl a chvíli podusíme
    3. Přilijeme vývar z mušlí a vaříme čtvrt hodiny
    4. Pak polévku prolisujeme, přivedeme k varu, vsypeme do ní na malé kousky rozlámané nudle, mušle zbavené lastur a krátce povaříme
    5. Polévku posypeme jemně nasekanou petrželkou, tymiánem a podáváme.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Chlebové těsto 100x jinak

    Tak ta stovka, to je hodně nadnesené, 🙂 ale rozhodně vám zde dáme pár rad, jak využít doma vyrobené chlebové těsto na několik vtipných způsobů. Je vhodné především pro lov bílé ryby, hodně pak chutná i větším kaprům.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím