Rybářský rozcestník

Polévka z mušlí

Recept ze Španělska na chutnou polévku z mušlí, rajčat a cibule s vložkou nudlí.

2 náročnost
70 minut
  • 1 l mušlí
  • 250 g rajčat
  • 120 g cibule
  • 30 g nudlí
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 ks stroužek česneku
  • mletý pepř
  • majoránka
  • petrželka
  • tymián
  • sůl
  • Příprava

    1. Čerstvé mušle dobře okartáčujeme, opláchneme, zalijeme jedním a čtvrt litrem vody a vaříme, až se otevřou
    2. Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme spařená, oloupaná, drobně nakrájená rajčata, rozetřený česnek, majoránku, mletý pepř, sůl a chvíli podusíme
    3. Přilijeme vývar z mušlí a vaříme čtvrt hodiny
    4. Pak polévku prolisujeme, přivedeme k varu, vsypeme do ní na malé kousky rozlámané nudle, mušle zbavené lastur a krátce povaříme
    5. Polévku posypeme jemně nasekanou petrželkou, tymiánem a podáváme.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím