Rybářský rozcestník

Lín s křenem

Uvařený lín, posypaný nastrouhaným křenem a nadrobno nasekanými vejci, politý rozehřátým máslem.

2 náročnost
45 minut
  • 800 g línů
  • 80 g másla
  • 60 g cibule
  • 60 g křenu
  • 3 ks vajec
  • bobkový list
  • nové koření
  • pepř celý
  • tymián
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Líny očistíme, vykucháme, odřízneme ocasy a dobře omyjeme studenou vodou
    2. Do kastrolu dáme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme podle chuti koření, zalijeme trochou vody a 15 až 20 minut vaříme
    3. Potom do kastrolu vložíme líny, které jsme dobře osolili, a vaříme na mírném plameni asi 10 min
    4. Uvařené ryby opatrně vyjmeme, dáme na vyhřátou mísu, posypeme nastrouhaným křenem a nadrobno nasekanými vejci
    5. Nakonec vše polijeme rozehřátým máslem a posypeme petrželkou.

    Doporučení

    Jako přílohu podáváme vařené brambory.

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    Do řek tečou z čističek i antidepresiva, ryby jsou méně ostražité a neskrývají se před predátory

    Výzkum ukázal, že kvůli chemikáliím v tocích jsou ryby méně aktivní, což může vést k tomu, že se neukryjí před predátory. Vědci zkoumali populaci pstruha obecného v potoku na Prachaticku.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím