Rybářský rozcestník

Slanečková marináda

Marináda z oleje, vyluhovaného mlíčí ze slanečků a zeleniny.

1 náročnost
10 minut
+ 24 hodin máčení mlíčí  
  • Rozpis na 1 kg:
  • 500 g mlíčí ze slanečků
  • 160 g cibule
  • 150 g oleje
  • 120 g mrkve
  • 100 g celeru
  • 50 g mléka
  • 50 g mléka na máčení
  • 40 g octa
  • 20 g hořčice
  • Příprava

    1. Očištěné mlíčí ze slanečků vypereme ve studené tekoucí vodě a dáme do studeného syrového mléka, ve kterém je necháme nejméně 24 hodin v chladu máčet, aby se vyluhovala přebytečná sůl (mléko, v případě potřeby můžeme rozředit studenou vodou, aby mlíčí bylo zcela potopeno)
    2. Po této době mlíčí z mléka vyjmeme, utřeme na jemnou kaši
    3. Do kaše pak za stálého míchání vléváme ocet, olej, mléko
    4. Jako vložku přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky nakrájenou vařenou zeleninu a hořčici
    5. Do takto připravené slanečkové marinády vkládáme porce ryb (vařené nebo kyselé sledě apod.) a necháme proležet v chladu po dobu nejméně 12 hodin.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Chlebové těsto 100x jinak

    Tak ta stovka, to je hodně nadnesené, 🙂 ale rozhodně vám zde dáme pár rad, jak využít doma vyrobené chlebové těsto na několik vtipných způsobů. Je vhodné především pro lov bílé ryby, hodně pak chutná i větším kaprům.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím