Rybářský rozcestník

Sarsuela

Polévka z mořských plodů, rybího masa, s kořením, brandy, vína a dalších ingrediencí. Recept ze Španělska.

2 náročnost
60 minut
  • 600 g bělomasých ryb (filetů)
  • 200 g vyloupaných slávek
  • 200 g vyloupaných krevet
  • 100 g mušlí
  • 150 ml bílého vína
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce nasekané kudrnky
  • 1 lžíce brandy
  • 1 lžička mleté papriky
  • 4 ks malé olihně
  • 2 ks stroužky česneku
  • 2 ks bobkového listu
  • 2 ks velkých rajčat
  • 1 ks cibule
  • špetka mletého pepře
  • šťáva ze 2 citronů
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné filety nakrájíme na větší kousky, olihně naporcujeme na kroužky, mušle důkladně očistíme a vše povaříme v osolené vodě asi 20 minut, pak scedíme a vývar uschováme
    2. Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky, oloupané stroužky česneku nasekáme nadrobno, rajčata zbavená semen nakrájíme na malé kousky, vše dáme do kastrolu s rozehřátým olejem, přidáme vyloupané slávky, vyloupané krevety, zasypeme mletou paprikou, zalijeme připraveným rybím vývarem a zvolna vaříme asi 10 minut
    3. Pak přilijeme víno, brandy, přidáme bobkové listy, povaříme ještě 5 minut, nakonec přidáme provařené mořské plody s rybím masem a opět krátce povaříme, dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a ozdobíme nasekanou kudrnkou.

    Doporučení

    Podáváme s pečivem.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím