Rybářský rozcestník

Pečené ryby po turecku

Ryby připravené na drátěném roštu nebo na grilu, okořeněné, naplněné silnějšími kolečky cibule a snítky petrželky.

2 náročnost
35 minut
  • 800 g drobných bílých ryb
  • 100 g oleje
  • 2 ks velké cibule
  • mleté pálivá paprika
  • čerstvá petrželka
  • mletý černý pepř
  • citrónová šťáva
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné, vykuchané a pod tekoucí studenou vodou opláchnuté ryby osušíme papírovým ubrouskem
    2. Z venku i zevnitř je osolíme, okořeníme pepřem a pálivou paprikou
    3. Do břišních dutin vložíme po snítce petrželky a silnější kolečka cibule
    4. Mřížku roštu potřeme olejem a ryby opečeme po obou stranách do hněda, za stálého potírání oleje a citrónovou šťávou
    5. Ryby pečeme, v závislosti na jejich velikosti a žáru, asi 15 minut.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?