Rybářský rozcestník

Kapr na česneku II.

Na másle s cibulí opečené porce kapra potřené česnekem utřeným se solí a posypané pepřem.

2 náročnost
20 minut
  • 4 ks (asi 600 g) očištěné porce kapra
  • 6 ks stroužků česneku
  • 1 ks středně velké cibule
  • 80 g másla
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné porce kapra stáhneme z kůže, opláchneme a osušíme
    2. Jednotlivé kusy pak potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme
    3. Na rozpuštěném másle s kolečky cibule maso opečeme z obou stran dozlatova.

    Doporučení

    Podáváme se smaženými bramborovými hranolky a salátem z čerstvé zeleniny.

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    Do řek tečou z čističek i antidepresiva, ryby jsou méně ostražité a neskrývají se před predátory

    Výzkum ukázal, že kvůli chemikáliím v tocích jsou ryby méně aktivní, což může vést k tomu, že se neukryjí před predátory. Vědci zkoumali populaci pstruha obecného v potoku na Prachaticku.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím