Rybářský rozcestník

Kapr na česneku II.

Na másle s cibulí opečené porce kapra potřené česnekem utřeným se solí a posypané pepřem.

2 náročnost
20 minut
  • 4 ks (asi 600 g) očištěné porce kapra
  • 6 ks stroužků česneku
  • 1 ks středně velké cibule
  • 80 g másla
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné porce kapra stáhneme z kůže, opláchneme a osušíme
    2. Jednotlivé kusy pak potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme
    3. Na rozpuštěném másle s kolečky cibule maso opečeme z obou stran dozlatova.

    Doporučení

    Podáváme se smaženými bramborovými hranolky a salátem z čerstvé zeleniny.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím