Na pánvi na másle opečení, slaninou prošpikovaní, líni, servírovaní spolu se zeleninou podušenou na výpeku z ryb.
1. Líny vykucháme, odstraníme hlavy, ocasy, zbavíme je slizu, opláchneme a osušíme
2. Po 2 cm nařízneme jejich kůži příčně, do zářezů vtlačíme proužky slaniny, ryby osolíme, okmínujeme
3. V pánvi na másle opečeme dozlatova z obou stran, vyjmeme, odložíme stranou
4. Do šťávy po opečení přidáme na kostky nakrájená oloupaná rajčata, kostičky cibule, proužky papriky, ochutíme tymiánem, pepřem, solí, utřeným česnekem, dusíme tak dlouho, až zelenina změkne
5. Do hotové omáčky vložíme opečené ryby, necháme je chvíli prohřát
6. Líny na talíři přelijeme omáčkou, podáváme s například pečenými brambory.