Rybářský rozcestník

Rychlá ledová káva

Jde o takovou nouzovku u vody, kdy chybí tělu kofein, ale na horkou kávu, v těch vedrech, není ani pomyšlení. Pokud nemáme led, jde spíše o studenou než ledovou kávu, ale i tak osvěží a pěkně nakopne!

1 náročnost
2 minut
rychlá
  • Na hrnek kávy:
  • 1,5-2 vrchovaté lžičky instantní kávy
  • 2-4 lžičky cukru (nemusí být!)
  • 1 dcl mléka nebo smetany
  • 1/2 hrnku studené vody
  • Příprava

    1. Do hrnku odměříme kávu, kdo dává cukr také cukr, hrnek do poloviny zalijeme studenou vodou, vše rozmícháme lžičkou.
    2. Zbytek hrnku dolijeme studeným mlékem nebo smetanou.
    3. Opět zamícháme a ihned upíjíme.

    Doporučení

    Pokud u vody budete mít k dispozici led, rozhodně dvě tři kostky použijte, káva pak bude opravdu krásně ledová.

    Nejčtenější články

    Hybridní techniky lovu ryb

    Občas rybář prostě musí vytáhnout ze šuplíku nějakou techniku lovu, co zrovna nepatří k těm obvyklým, aby buď přelstil nějakou tu chytrou rybu, nebo v tu chvíli, kdy to vyžaduje momentální situace na revíru a lovném místě například díky špatnému počasí. A někteří z nás prostě kombinování různých technik milují. I já patřím mezi tyto neortodoxní rybáře, co se nebojí propojovat různé techniky lovu i když na první pohled mohou vypadat pro někoho tak trochu bizarně.

    Zmrazené nástražní rybky

    Při chytání například candátů, je skvělou nástrahou menší živá, nebo i mrtvá rybka. Ovšem tu nemáme vždy po ruce, naopak někdy zase nevíme, co s přebytečnou nástrahou. Pak malé rybky můžeme prošít návazcem s háčkem a zamrazit!

    Zatraktivnění návnady pomocí červů nebo žížal

    Pokud do krmné směsi přidáte něco živého, například masové červy nebo nasekané žížaly, dokáže vaše návnada nejen lépe přilákat bílou rybu, ale také ji déle udrží v lovném místě, což je druhý důvod, proč zakrmovat.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím