Rybářský rozcestník

Pečený kapr s bylinkami a bramborem

Receptů s kapřím masem není nikdy dost. Protože tahle ryba, to je zkrátka česká tradice. Nezapomínejte, že si kapra můžete dopřát kdykoliv v roce, nejen na Vánoce, kdy si z něj nejspíše připravujete řízky a polévku. Kapří maso je nejen dobré, ale také plné omega-3 mastných kyselin, za které vám poděkuje především vaše srdce. A navíc vám poměrně brzy slehne, protože maso z kapra obsahuje lehce stravitelné bílkoviny.

2 náročnost
40 minut
Pečený
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks kapří podkovy
  • 3 ks stroužky česneku
  • 60 ml zeleninového vývaru
  • 500 g rajčat
  • 400 g nových brambor
  • 150 g másla
  • 1 hrst čerstvé pažitky
  • 1 hrst rozmarýnu
  • 1 hrst tymiánu
  • šťáva z 1/2 ks citronu
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Brambory si uvařte ve slupce.
    2. V pánvi si rozpusťte máslo a nechte na něm opéct na plátky pokrájený česnek. Přidejte vývar a nechte projít varem. Vhoďte posekaný rozmarýn a tymián.
    3. Rybu omyjte a osušte, vložte do pekáčku a přelejte máslovou směsí.
    4. Přidejte pokrájená rajčata, osolte a opepřete a dejte péct na cca 30 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
    5. Podávejte s brambory s posekanou pažitkou a zakápnuté citronem.

    Doporučení

    Než budete porcovat rybu, pořiďte si kvalitní ostrý nůž. Na filetování je vhodná tenká, ostrá a pružná špička. Na porcování podkov zase silnější nůž.

    Recept k článku: Svěží recepty, které uspokojí vaše letní chutě

    Poznámka

    Text i foto: www.akademiekvality.cz

    Nejčtenější články

    Lov sumců na položenou na živé či mrtvé ryby

    Jedna z možností, jak chytat sumce tzv. „na těžko“ je nalíčit návazce u dna, nebo kousek nade dnem a nabídnout jim živou, či mrtvou rybku, nebo její části.

    Nastražení PopUp boilie na mikro obratlík

    U některých montáží jako Ronnie Rig, či Slip D Rig se PopUp boilie navazuje na mikro obratlík a to pomocí vlasce nebo přímo, pro tyto účely vytvořené, bait floss šňůry. V tomto články vám ukážeme pomocí foto návodu přesný postup, jak na to.

    České přívlačové nástrahy BROSLURES si získávají více a více fanoušků!

    O firmě, jejich produktech a plánech do budoucna, jsme se bavili se spolumajitelem a spoluzakladatelem firmy Tomášem Šimandlem.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím