Rybářský rozcestník

Pomazánka z jiker

Jikry nemusí skončit jen v polévce. Můžeme, z povařených jiker, připravit například chutnou pomazánku na chlebíčky a pohostit kolegy rybáře. Vhodné jsou jikry z kapra, karase, cejna, či také pstruha duhového.

1 náročnost
40 minut
pomazánkapomazánkapomazánka
  • 500 g jiker
  • 200 g sterilované kapie
  • 100 g majonézy
  • 2 ks sladkokyselé okurky
  • 1 ks větší cibule
  • pálivá mletá paprika
  • citronová šťáva
  • voda
  • ocet
  • sůl
  • Příprava

    1. Jikry povaříme v mírně osolené vodě s 2 lžícemi octa, vaříme 15 minut.
    2. Jikry scedíme a necháme vychladnout, potom odstraníme blanku z jiker a vidličkou rozmělníme na jednotlivé kuličky.
    3. K jikrám přidáme na kostičky nakrájenou sterilovanou papriku, okurku a cibuli, vše promícháme a spojíme majonézu.
    4. Pomazánku ochutíme pálivou mletou paprikou, solí a citronovou šťávou, necháme ji vychladit a rozležet.

    Poznámka

    Text i foto: D. M.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….