Rybářský rozcestník

Pikantní rybí polévka

Rybí odřezky hlav, ocasů z ryb (kapr, štika, candát, sumec atd.) povařené ve vodě spolu s kořenovou zeleninou a kořením, vývar servírovaný obohacený o orestované žampiony na cibulce, sterilovaný hrášek a nakrájené kyselé okurky. Jednotlivé porce polévky se podávají ozdobené zakysanou smetanou a pažitkou.

2 náročnost
55 minut
pikantní
  • 1 kg odřezků, hlav, ocasů z ryb (kapr, štika, candát, sumec atd.)
  • 1,5 l vody
  • 1 dl bílého vína
  • 100 g žampionů
  • 100 g hrášku
  • 4 ks kuličky nového koření
  • 4 ks kuličky celého pepře
  • 2 ks sladkokyselé okurky
  • 2 ks bobkové listy
  • 1 ks kousek celeru
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • sladká červená mletá paprika
  • pálivá červená mletá paprika
  • zakysaná smetana
  • pažitka
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí odřezky zalijeme vodou, přidáme sůl, nové koření, celý pepř, mrkev, celer, na mírném plameni vaříme 40 minut.
    2. Vývar scedíme, rybí maso, kořenovou zeleninu necháme vychladnout, nakrájíme na kousky, odložíme stranou.
    3. V hrnci na oleji zpěníme cibuli, přidáme plátky žampionů, podusíme, zalijeme vývarem. Přidáme sterilovaný hrášek, nakrájené okurky, zalijeme vínem, ochutíme sladkou a pálivou paprikou, solí, přidáme rybí maso, kořenovou zeleninu, necháme krátce prohřát.
    4. Polévku nalijeme do talířů, posypeme nasekanou pažitkou, přidáme kopeček zakysané smetany.

    Nejčtenější články

    Rozdíly mezi cejnem velkým a cejnkem malým

    Zkušený rybář snadno pozná cejna velkého od cejnka malého. Ovšem rybář začátečník, hlavně u mladých jedinců, přeci jen může mít problém tyto příbuzné, z čeledi kaprovitých, rozeznat.

    Chytání kaprů, ale i dalších kaprovitých ryb, s návazci s feederovou gumou

    Feederová guma je speciální pomůcka určená především pro feederové montáže i když gumu s oblibou používají také plavačkáři, ovšem ti využívají tzv. amortizerovou gumu. Feederová guma se navazuje jako mezičlánek mezi kmenový návazec a koncovou montáž. A proč? Feederová guma dokáže dokonale absorbovat útoky ryb při jejich zdolávání a proto je to skvělá pomůcka při lovu s návazci uvázanými z jemných vlasců či monofilů.

    Jak správně udělat rybu na grilu

    Ryby jsou skvělé pro pečení na drátěném stojanu. Jejich delikátní maso nevyžaduje dlouhé grilování a pečené při správné teplotě se v ústech krásně rozpadají. Podívejte se, jak dobře připravit rybu na grilu. Pro grilování se nejlépe hodí losos, pstruh, halibut, candát, makrela a okouna. Ryby na grilování musí být čerstvé, nikdy nepečené a zmrazené. Vyčistěte ryby od vnitřností a šupin, opláchněte je a důkladně osušte papírovou utěrkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím