Rybářský rozcestník

Pikantní rybí polévka

Rybí odřezky hlav, ocasů z ryb (kapr, štika, candát, sumec atd.) povařené ve vodě spolu s kořenovou zeleninou a kořením, vývar servírovaný obohacený o orestované žampiony na cibulce, sterilovaný hrášek a nakrájené kyselé okurky. Jednotlivé porce polévky se podávají ozdobené zakysanou smetanou a pažitkou.

2 náročnost
55 minut
pikantní
  • 1 kg odřezků, hlav, ocasů z ryb (kapr, štika, candát, sumec atd.)
  • 1,5 l vody
  • 1 dl bílého vína
  • 100 g žampionů
  • 100 g hrášku
  • 4 ks kuličky nového koření
  • 4 ks kuličky celého pepře
  • 2 ks sladkokyselé okurky
  • 2 ks bobkové listy
  • 1 ks kousek celeru
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • sladká červená mletá paprika
  • pálivá červená mletá paprika
  • zakysaná smetana
  • pažitka
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí odřezky zalijeme vodou, přidáme sůl, nové koření, celý pepř, mrkev, celer, na mírném plameni vaříme 40 minut.
    2. Vývar scedíme, rybí maso, kořenovou zeleninu necháme vychladnout, nakrájíme na kousky, odložíme stranou.
    3. V hrnci na oleji zpěníme cibuli, přidáme plátky žampionů, podusíme, zalijeme vývarem. Přidáme sterilovaný hrášek, nakrájené okurky, zalijeme vínem, ochutíme sladkou a pálivou paprikou, solí, přidáme rybí maso, kořenovou zeleninu, necháme krátce prohřát.
    4. Polévku nalijeme do talířů, posypeme nasekanou pažitkou, přidáme kopeček zakysané smetany.

    Nejčtenější články

    Vaše power banka u vody nestíhá? Pořiďte si bateriový generátor

    Kdo k vodě vozí notebook, tablet či nadupaný chytrý telefon, brzy pozná, jak rychle se tato zařízení dokáží vybít. Power banky nám sice dovolí jednou nebo dvakrát naše miláčky nabít, ale co potom, pokud jsme na delší výpravě? A to nemluvím o dobíjení elektromotorů, sonarů, zavážecích loděk, nebo například přenosné chladničky na potraviny.

    Dipované nástrahy obalené v ochucené soli

    Na zatraktivnění boilies nebo pelet lze, kromě dipů, použít i další atraktor, jako běžnou kuchyňskou sůl. Tu ovšem nejprve dochutíme dalšími složkami tak, aby se nástraha stala pro ryby prostě neodolatelnou.

    Chytání ryb před a po bouřce. A co za bouřky?

    Asi každý rybář již zažil ty chvíle, kdy mu nad hlavou začaly létat blesky, hřmělo, zvedl se vítr a voda se změnila v běsnící živel. Co v těchto chvílích dělat? Já osobně bych v tento moment byl raději schovaný v autě, nebo dobře zakurtovaném brolíčku. Rozhodně ale není radno hrát si na piráty a přečkat bouřku v loďce. Ani pod stromem není ideální místo, kam se za bouřky schovat.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím