Rybářský rozcestník

Krémová polévka z rybích odřezků

Velmi chutná, hustá polévka našich babiček, kdy při přípravě této polévky můžeme zpracovat i odřezky z ryb, hlavy, ploutve a vnitřnosti ryb.

2 náročnost
55 minut
krémová
  • 750 -1000 g rybích odřezků
  • 1,5-2 l vody
  • 4 ks kuličky celého pepře
  • 4 ks kuličky nového koření
  • 2 ks vejce uvařená na tvrdo
  • 2 ks housky
  • 1 ks kousek celeru
  • 1 ks bobkový list
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkev
  • 2 dl mléka
  • 1 dl smetany
  • zelená petrželka
  • muškátový květ
  • hladká mouka
  • pepř mletý
  • máslo
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí odřezky kořenovou zeleninu a cibuli zalijeme vodou, přidáme koření (bobkový list, celý pepř, nové koření), osolíme, a vaříme na mírném ohni 45 minut.
    2. Housky nakrájíme na kousky, zalijeme, mlékem.
    3. Vývar přecedíme, rybí maso zbavíme kostí, odložíme stranou.
    4. Kořenovou zeleninu necháme vychladnout, nakrájíme na jemno.
    5. Rozpustíme máslo, přisype hladkou mouku, uděláme jíšku, zalijeme vývarem, povaříme.
    6. Housky s mlékem rozšleháme na kašičku, přidáme nastrouhaná vejce, promícháme a vlijeme do polévky. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, kousky rybího masa, vaříme 5 minut.
    7. Na závěr polévku zjemníme smetanou, dochutíme muškátovým květem, pepřem a solí.
    8. Hotovou polévku posypeme nasekanou petrželkou.

    Doporučení

    Podáváme s pečivem, nebo posypeme nasucho opečenými kostičkami housky.

    Poznámka

    Text i foto: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Lov sumců na položenou na živé či mrtvé ryby

    Jedna z možností, jak chytat sumce tzv. „na těžko“ je nalíčit návazce u dna, nebo kousek nade dnem a nabídnout jim živou, či mrtvou rybku, nebo její části.

    Nastražení PopUp boilie na mikro obratlík

    U některých montáží jako Ronnie Rig, či Slip D Rig se PopUp boilie navazuje na mikro obratlík a to pomocí vlasce nebo přímo, pro tyto účely vytvořené, bait floss šňůry. V tomto články vám ukážeme pomocí foto návodu přesný postup, jak na to.

    České přívlačové nástrahy BROSLURES si získávají více a více fanoušků!

    O firmě, jejich produktech a plánech do budoucna, jsme se bavili se spolumajitelem a spoluzakladatelem firmy Tomášem Šimandlem.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím