Rybářský rozcestník

Vařený kapr po staročesku

Porce kapra uvařené v mírně osolené vodě, ochucené kmínem a lžičkou sekané petrželky, servírované posypané nahrubo nastrouhanou, osmaženou houskou a křenem, pokapané citrónovou šťávou.

2 náročnost
40 minut
  • 600 g kapra
  • 30 g másla
  • 1 lžička nasekané petrželky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 ks den staré housky
  • máslo na usmažení housky
  • strouhaný křen
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce kapra vložíme od vroucí, mírně osolené vody, do níž jsme přidali lžičku kmínu a lžičku sekané petrželky
    2. Vaříme asi 15 minut, pak porce vyjmeme a urovnáme na míse
    3. Porce ryby posypeme nahrubo nastrouhanou a osmaženou houskou a křenem, pokapeme citrónovou šťávou
    4. Nakonec vše přelijeme rozpuštěným máslem.

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    V portugalském moři chytili prehistorické monstrum. Žilo již před 80 miliony let

    Pracovníci Portugalského institutu moře a atmosféry vylovili u břehů oblasti Algarve mimořádně vzácný druh žraloka. Jedná se o živočicha, který na naší planetě žije již desítky milionů let a je proto vědci označován za „živou fosilii.“ S odkazem na místní televizi o tom informoval server BBC.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím