
Pikantní kapří polévka
750 g masa a odřezků z kapra (hlava, ploutve atd.)
1,5 l vody
4 ks kuličky nové ho koření
4 ks kuličky celého pepře
2 ks stroužky česneku
2 ks kyselé okurky
2 ks brambory
1 ks bobkový list
1 ks cibule
1/3 ks pórku
2 lžíce rajského protlaku
1 lžíce nasekaných kaparů
mletá pálivá paprika
citronová šťáva
pepř
olej
sůl
Příprava
- Rybí maso, odřezky vložíme do hrnce s přidáním divokého koření, osolíme, vaříme na mírném ohni 30 minut
- Vývar scedíme, maso obereme, zbavíme kostí, dáme stranou
- Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, pórek, česnek, zalijeme vývarem, přivedeme k varu
- Do polévky přidáme nakrájené brambory, rajský protlak, mletou pálivou papriku, když brambory změknou, přidáme nakrájené okurky, nasekané kapary, dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem, ještě chvíli povaříme
- Podáváme s pečivem nebo chlebem.