Rybářský rozcestník

Podoustve v jogurtové omáčce

Půlky podouství nebo jiných menších bílých ryb, marinované v jogurtu, opečené na oleji, chvíli podušené doměkka.

2 náročnost
25 minut
+ doba marinování  
  • 4-6 ks podouství (perlínů, plotic)
  • 4 ks stroužky česneku
  • 2 ks rajčat
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 2 lžičky kari koření
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky mleté pálivé papriky
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • čerstvě nasekaná petrželka
  • voda nebo vývar
  • citrónová šťáva
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Nejdříve si připravíme marinádu z jogurtu; kelímek jogurtu smícháme se solí utřeným česnekem, zázvorem, paprikou, kari kořením, kmínem a solí
    2. Marinádu naneseme na očištěné, vykuchané a na půlky překrojené ryby zbavené hlav a ocasů, necháme je v chladničce asi 2 hodiny marinovat
    3. Marinované půlky ryb opečeme na rozehřátém oleji, přelijeme zbytkem marinády, přidáme k nim nakrájená rajčata a nasekanou petrželku
    4. Maso mírně podlijeme vodou nebo vývarem a vše chvíli podusíme doměkka
    5. Jednotlivé porce opečených podouství, podlité šťávou z výpeku, pokapeme citrónovou šťávou a podáváme s rýží.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.