Rybářský rozcestník

Plotice pečená marinovaná

Opečené plotice marinované spolu se zeleninou v kořeněném nálevu 2-3 dny, servírované studené s chlebem nebo jiným pečivem.

2 náročnost
30 minut
+ 2-3 dny stání  
  • 1 kg plotic
  • 60 g másla
  • 3 lžíce mouky
  • šťáva z 1 ks citrónu
  • sůl
  • Na marinádu:
  • 1 l vody
  • 6 ks zrnek nového koření
  • 2 ks hřebíčky
  • 2 ks cibule
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks menší petržele
  • 1 ks bobkový list
  • 1/4 ks celeru
  • ocet dle chuti
  • majoránka
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné, vykuchané plotice rozkrojíme podél páteře, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut stát
    2. Ryby obalíme v mouce a po obou stranách pečeme na másle
    3. Připravíme marinádu; Do osolené vody dáme koření, na kolečka nakrájenou mrkev, petržel a celer, vaříme tak dlouho, až bude zelenina měkká, potom přilijeme ocet, ještě chvíli povaříme a necháme vychladnout
    4. Upečené ryby vložíme do mísy, doplníme o uvařenou zeleninu, zalijeme studenou marinádou, necháme 2-3 dny marinovat
    5. Takto připravené ryby servírujeme studené s pečivem.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím