Rybářský rozcestník

Plotice pečená marinovaná

Opečené plotice marinované spolu se zeleninou v kořeněném nálevu 2-3 dny, servírované studené s chlebem nebo jiným pečivem.

2 náročnost
30 minut
+ 2-3 dny stání  
  • 1 kg plotic
  • 60 g másla
  • 3 lžíce mouky
  • šťáva z 1 ks citrónu
  • sůl
  • Na marinádu:
  • 1 l vody
  • 6 ks zrnek nového koření
  • 2 ks hřebíčky
  • 2 ks cibule
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks menší petržele
  • 1 ks bobkový list
  • 1/4 ks celeru
  • ocet dle chuti
  • majoránka
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné, vykuchané plotice rozkrojíme podél páteře, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut stát
    2. Ryby obalíme v mouce a po obou stranách pečeme na másle
    3. Připravíme marinádu; Do osolené vody dáme koření, na kolečka nakrájenou mrkev, petržel a celer, vaříme tak dlouho, až bude zelenina měkká, potom přilijeme ocet, ještě chvíli povaříme a necháme vychladnout
    4. Upečené ryby vložíme do mísy, doplníme o uvařenou zeleninu, zalijeme studenou marinádou, necháme 2-3 dny marinovat
    5. Takto připravené ryby servírujeme studené s pečivem.

    Nejčtenější články

    Základní návazce a koncové sestavy pro boilie a pelety

    D-Rig, S-rig, plovoucí návazec s Pop Up bolie nebo peletkou, návazce pro lov ve vodním sloupci …. no, pro začínající, ale i mírně pokročilé rybáře těch názvů je až moc! 🙂 Moderní kaprařina má opravdu rozmanité názvosloví různých důmyslných sestav koncových návazců. Jejich použití bývá závislé nejen na typu revíru, ale také na dalších okolnostech, například na hloubce vodního sloupce v místě lovného místa, zda je dno bahnité nebo naopak písečné, mírně zarostlé nebo naopak s hojným rostlinstvem na dně… Ani v tomto článku nedokážeme ukázat všechny možnosti, jak uvázat a nabídnout nástrahu rybám. Najdete zde ale takový základní výběr návazců, které se v dnešní době nejvíce používají při lovu kaprovitých ryb na boilies a pelety.

    Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě!

    Přátelé, naše reprezentace získala tento víkend v Anglii stříbrné medaile a posádka Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě. Skvělý úspěch a velká gratulace celému týmu. 👍🎸🍀💪🙏👌

    Devadesát tun ryb z Buňkova na Pardubicku musí zlikvidovat kvůli viru

    Ryby v rybníce Buňkov v Břehách na Pardubicku jsou nakažené herpes virem. Není přenosný na člověka, ale mohl by se rozšířit do dalších chovů. Veterináři proto nařídili usmrcení ryb z celé chovné plochy. Výlov začne ve středu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím