Rybářský rozcestník

Plotice pečená marinovaná

Opečené plotice marinované spolu se zeleninou v kořeněném nálevu 2-3 dny, servírované studené s chlebem nebo jiným pečivem.

2 náročnost
30 minut
+ 2-3 dny stání  
  • 1 kg plotic
  • 60 g másla
  • 3 lžíce mouky
  • šťáva z 1 ks citrónu
  • sůl
  • Na marinádu:
  • 1 l vody
  • 6 ks zrnek nového koření
  • 2 ks hřebíčky
  • 2 ks cibule
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks menší petržele
  • 1 ks bobkový list
  • 1/4 ks celeru
  • ocet dle chuti
  • majoránka
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné, vykuchané plotice rozkrojíme podél páteře, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut stát
    2. Ryby obalíme v mouce a po obou stranách pečeme na másle
    3. Připravíme marinádu; Do osolené vody dáme koření, na kolečka nakrájenou mrkev, petržel a celer, vaříme tak dlouho, až bude zelenina měkká, potom přilijeme ocet, ještě chvíli povaříme a necháme vychladnout
    4. Upečené ryby vložíme do mísy, doplníme o uvařenou zeleninu, zalijeme studenou marinádou, necháme 2-3 dny marinovat
    5. Takto připravené ryby servírujeme studené s pečivem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!