Rybářský rozcestník

Pečenáče z hrouzků, pstruhů, plotic

Rybí podkůvky obalené v ochucené hladké mouce, usmažené dozlatova a pak sterilované v pikantním nálevu.

3 náročnost
40 minut
+ 24 hodin odležení  
  • 800 g a více hrouzků, pstruhů nebo plotic
  • 8-10 lžic hladké mouky
  • pepř (koření na ryby)
  • sůl
  • Nálev na cca 5 sklenic:
  • 1,8 l vody
  • 0,5 l octa
  • 11 ks kuliček černého pepře
  • 4 ks kuličky nového koření
  • 4 ks bobkového listu
  • 1 lžička hořčičného semínka
  • 1,5 lžičky cukru
  • 5 lžiček soli
  • Příprava

    1. Ryby vyvrhneme a očistíme, kůži ponecháme, prosolíme a necháme 24 hodin proležet v chladu, pak je opláchneme, rozporcujeme na podkovy a obalíme v hladké mouce smíchané s kořením
    2. Nejlépe ve fritovacím hrnci obalené ryby smažíme do červena
    3. Takto upravené ryby můžeme ihned podávat nebo je vyskládáme do sklenic a zalijeme horkým nálevem, který nejdříve 24 hodin necháme stát, pak ho přecedíme a nakonec znovu uvedeme téměř do varu
    4. Sklenice důkladně uzavřeme víčkem a sterilujeme při teplotě 90 °C cca 20 minut.

    Doporučení

    Na pečenáče můžeme použít i lipana, candáta nebo štiku.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?