Rybářský rozcestník

Pomazánka z uzeného kapra

Umletá směs z vyuzeného kapra, vepřových jater, uzené slaniny, cibule, česneku, mrkve a koření, sterilovaná.

1 náročnost
125 minut
  • 800 g uzeného kapra
  • 200 g vepřových jater
  • 150 g uzené slaniny
  • 2 ks cibule
  • několik stroužků česneku
  • sterilovaná mrkev
  • paštikové koření
  • Příprava

    1. Porce uzeného kapra stáhneme z kůže, maso vykostíme
    2. V misce je smícháme se strouhanou cibulí, prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenou slaninou, mrkví a na kostky nakrájenými játry
    3. Směs dvakrát umeleme na masovém strojku (můžeme ještě rozmixovat)
    4. Nakonec vmícháme koření, pečlivě prohněteme a plníme do zavařovacích sklenic, navrch klademe lupínky slaniny
    5. Sterilujeme první den 1 hodinu, druhý den 45 minut, vždy při teplotě 100 °C.

    Doporučení

    Při plnění do sklenic okraj sklenice vždy pečlivě otřeme (nejlépe utěrkou namočenou v lihu), na mastném povrchu víčka špatně chytají.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Bez trochy toho rybářského štěstí to prostě nejde

    Občas člověk zažije příhodu, která se při vyprávění zdá pro ostatní neuvěřitelná, tedy až vylhaná. A přesto je to často pravda. Já vám zde předkládám tři příběhy, které do této kategorie mohu směle zařadit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím