Rybářský rozcestník

Pomazánka z uzeného kapra

Umletá směs z vyuzeného kapra, vepřových jater, uzené slaniny, cibule, česneku, mrkve a koření, sterilovaná.

1 náročnost
125 minut
  • 800 g uzeného kapra
  • 200 g vepřových jater
  • 150 g uzené slaniny
  • 2 ks cibule
  • několik stroužků česneku
  • sterilovaná mrkev
  • paštikové koření
  • Příprava

    1. Porce uzeného kapra stáhneme z kůže, maso vykostíme
    2. V misce je smícháme se strouhanou cibulí, prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenou slaninou, mrkví a na kostky nakrájenými játry
    3. Směs dvakrát umeleme na masovém strojku (můžeme ještě rozmixovat)
    4. Nakonec vmícháme koření, pečlivě prohněteme a plníme do zavařovacích sklenic, navrch klademe lupínky slaniny
    5. Sterilujeme první den 1 hodinu, druhý den 45 minut, vždy při teplotě 100 °C.

    Doporučení

    Při plnění do sklenic okraj sklenice vždy pečlivě otřeme (nejlépe utěrkou namočenou v lihu), na mastném povrchu víčka špatně chytají.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím