Umletá směs z vyuzeného kapra, vepřových jater, uzené slaniny, cibule, česneku, mrkve a koření, sterilovaná.
1. Porce uzeného kapra stáhneme z kůže, maso vykostíme
2. V misce je smícháme se strouhanou cibulí, prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenou slaninou, mrkví a na kostky nakrájenými játry
3. Směs dvakrát umeleme na masovém strojku (můžeme ještě rozmixovat)
4. Nakonec vmícháme koření, pečlivě prohněteme a plníme do zavařovacích sklenic, navrch klademe lupínky slaniny
5. Sterilujeme první den 1 hodinu, druhý den 45 minut, vždy při teplotě 100 °C.
Při plnění do sklenic okraj sklenice vždy pečlivě otřeme (nejlépe utěrkou namočenou v lihu), na mastném povrchu víčka špatně chytají.