Rybářský rozcestník

Pomazánka z uzeného kapra

Umletá směs z vyuzeného kapra, vepřových jater, uzené slaniny, cibule, česneku, mrkve a koření, sterilovaná.

1 náročnost
125 minut
  • 800 g uzeného kapra
  • 200 g vepřových jater
  • 150 g uzené slaniny
  • 2 ks cibule
  • několik stroužků česneku
  • sterilovaná mrkev
  • paštikové koření
  • Příprava

    1. Porce uzeného kapra stáhneme z kůže, maso vykostíme
    2. V misce je smícháme se strouhanou cibulí, prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenou slaninou, mrkví a na kostky nakrájenými játry
    3. Směs dvakrát umeleme na masovém strojku (můžeme ještě rozmixovat)
    4. Nakonec vmícháme koření, pečlivě prohněteme a plníme do zavařovacích sklenic, navrch klademe lupínky slaniny
    5. Sterilujeme první den 1 hodinu, druhý den 45 minut, vždy při teplotě 100 °C.

    Doporučení

    Při plnění do sklenic okraj sklenice vždy pečlivě otřeme (nejlépe utěrkou namočenou v lihu), na mastném povrchu víčka špatně chytají.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím