Rybářský rozcestník

Pomazánka z lososa a bílých fazolí

Pomazánka z fazolí, uzeného lososa, česneku a dalších ingrediencí.

1 náročnost
15 minut
  • 150 g uzeného lososa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce vody
  • 1 ks plechovky bílých fazolí
  • 1 ks stroužku česneku
  • 1 ks snítky kopru
  • šťáva z 1/2 citronu
  • čerstvá pažitka
  • mletý bílý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Fazole slijeme, propláchneme a rozmixujeme s vodou, olejem a oloupaným česnekem
    2. Část uzeného lososa si odložíme na ozdobu, zbytek nakrájíme na jemno
    3. Nakrájeného lososa vmícháme do fazolové pomazánky, přilijeme citronovou šťávu, část na jemno nasekaného kopru, na drobno nakrájenou pažitku, dochutíme solí, pepřem a krátce vše promixujeme
    4. Hotovou pomazánku ozdobíme proužky zbylého lososa a kopru a podáváme s čerstvou bagetou nebo jako dip k zelenině.

    Doporučení

    Fazole můžeme zaměnit za cizrnu.

    Nejčtenější články

    Okouni jsou nejen hájení, od letošního roku mají i míru!

    Kdo byl zvyklý v lednu či únoru počíhat si na okouny, má již druhým rokem smůlu. Okoun se dostal do kategorii ryb, které jsou část roku hájené, tedy nesmí se cíleně chytat a pokud přeci jen skončí na háčku, musí být šetrně puštěné zpět do vody. Ovšem pozor! Letos se ochrana okounů ještě zpřísnila a nově má okoun spodní míru.

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím