Rybářský rozcestník

Karbanátky z uzených makrel

Z prochladlých brambor, uzené makrely, jarní cibulky a koření připravené karbanátky, obalené v klasickém trojobalu a usmažené dozlatova.

2 náročnost
35 minut
+ doba chladnutí brambor  
  • Rozpis na cca 8 karbanátků:
  • 250 g uzené makrely
  • 300 g uvařených, očištěných brambor
  • 3-4 ks jarní cibulky (lze nahradit jedním pórkem)
  • 1 lžíce strouhaného křenu
  • plátky citrónu na ozdobu
  • olej na smažení
  • (pepř)
  • sůl
  • Na obalení:
  • 85 g strouhanky
  • 3-4 lžíce hladké mouky
  • 2 ks vejce
  • sůl
  • Příprava

    1. Brambory uvaříme v mírně osolené vodě, oloupeme je, opláchneme pod tekoucí vodou a necháme vychladnout
    2. Zchladlé brambory rozmačkáme vidličkou, přidáme k nim jarní cibulku nakrájenou nadrobno, křen a na kousky nadrobenou (nakrájenou) makrelu
    3. Směs osolíme, případně okořeníme pepřem, důkladně promícháme a vytvarujeme asi 8 karbanátků
    4. Připravené karbanátky obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích mírně osolených a nakonec ve strouhance
    5. V dobře rozpáleném oleji na pánvičce nebo ve fritovacím hrnci karbanátky usmažíme dozlatova
    6. Hotové rybí karbanátky servírujeme s plátky citrónu.

    Doporučení

    Jako přílohu servírujeme různě upravené zeleninové saláty.

    Nejčtenější články

    Změny v rybářském řádu pro rok 2019

    Jako každý rok i letos tu máme výpis těch nejdůležitějších změn v rybářském řádu platných od 1.1.2019. Musím však upozornit, že ne ve všech krajích byly schváleny všechny změny doporučené Radou ČRS! Rada ČRS totiž nemá kompetenci direktivně vstupovat do výlučné pravomoci uživatele revíru a tak záleží na nich, zda schválí doporučení rady v plném znění, nebo ne.

    Největší rybí obři – rybářské trofejní kusy

    Dnes je mezi námi sportovními rybáři modní trend honit se za velkými trofejními kusy. Nevím, zda tuto mánii odstartoval svými dokumenty Jakub Wágner, tedy u nás v Česku, nebo zda se rybáři již v minulosti i u nás předháněli v tom, kdo chytí tu největší rybu. Já osobně si raději dobře zachytám a po extra velkých rybách zase tak neprahnu, ale poctivě řečeno, kdo by nechtěl na prutu opravdu trofejní kus? Ale začněme odjinud. Víte vůbec, jaká je ta největší ryba, co brázdí vody na naší planetě?

    Okouni jsou nejen hájení, od letošního roku mají i míru!

    Kdo byl zvyklý v lednu či únoru počíhat si na okouny, má již druhým rokem smůlu. Okoun se dostal do kategorii ryb, které jsou část roku hájené, tedy nesmí se cíleně chytat a pokud přeci jen skončí na háčku, musí být šetrně puštěné zpět do vody. Ovšem pozor! Letos se ochrana okounů ještě zpřísnila a nově má okoun spodní míru.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím