Kdo na Vánoce nejí kapra, ale jinak má rád rybí pokrmy, může zkusit tuto rychlou monutku z filátek z lososa. Spolu s celerovým pyré připraveným ve výpeku po restované rybě chutná prostě skvěle!
1. Filety z lososa osolíme a okořeníme
2. Opečeme z obou stran na rozehřátém rostlinném tuku Flora Gold, a odložíme na teplé místo
3. Celerové pyré připravíme tak, že do výpeku přidáme očištěný nastrouhaný celer, zalijeme sladkou smetanou a uvaříme do měkka, po uvaření směs rozmixujeme a dochutíme celozrnnou hořčicí
4. Lososa podáváme s celerovým pyré, spařenou brokolicí, dozdobený cherry rajčátky a hoblinkami mrkve.
Brokolici připravíme tak, že ji rozdělíme na menší části, ty spaříme horkou vodou, pak brokolici vytáhneme a vložíme do nádoby s ledem a vodou. Brokolice bude chutná a zachová si svěží barvu.