Rillettes (čti rijet) je známá pomazánka z Francie vyráběná z různých druhů mas. Všechny variace jsou skvělé, ovšem z lososa je opravdu nepřekonatelná!
1. Všechny ingredience na vývar dáme do rendlíku, uvedeme k varu a vaříme cca 10 minut
2. Poté přidáme lososa vcelku i s kůží a vaříme cca 15 minut (až je dobře provařený)
3. Stáhneme z ohně, necháme vychladit ve vývaru
4. Z lososa obereme světlé maso (tmavé maso a kůži nepoužijeme)
5. Maso natrháme do misky, přidáme nasekaného uzeného lososa, majonézu, dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem, necháme minimálně 2 hodiny v lednici odležet
6. Před podáváním smícháme s nasekanou pažitkou nebo jarní cibulkou
7. Z mladé cukety škrabkou na brambory podélně vytvoříme tenké plátky, na každý plátek cukety naneseme pomazánku, zamotáme a vesele ozdobíme bylinkami, ředkvičkou, nudličkami papriky, mrkví…
Zdroj: www.hellmanns.cz