Rybářský rozcestník

Filátka ze pstruha s dýňovým pyré

Opečené filety pstruha servírované s pyrém z podušené dužiny dýně, fenyklu, cibule a vývaru.

2 náročnost
45 minut
  • 8 ks filátek ze pstruha
  • máslo na pokapání
  • olivový olej
  • mletý pepř
  • sůl
  • Na dýňové pyré:
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 4 lžíce másla
  • 1 ks máslové dýně
  • 1 ks fenyklu
  • 1 ks cibule
  • mletý muškátový oříšek
  • sůl
  • Příprava

    1. Dužinu z oloupané dýně zbavené semínek a očištěný fenykl nakrájíme na menší kousky
    2. V hrnci na 2 lžících rozehřátého másla orestujeme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou dýni i fenykl, krátce opečeme, zalijeme zeleninovým vývarem a dusíme doměkka, pak slijeme přebytečnou tekutinu, přidáme zbylé máslo a vše rozmačkáme na pyré, ochutíme muškátovým oříškem a podle potřeby osolíme
    3. Filátka ze pstruha očistíme, osolíme, opepříme a v pánvi na rozehřátém olivovém oleji po obou stranách opečeme
    4. Pstruhy podáváme pokapané rozpuštěným máslem s dýňovým pyré a vařenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím