Opečené filety pstruha servírované s pyrém z podušené dužiny dýně, fenyklu, cibule a vývaru.
1. Dužinu z oloupané dýně zbavené semínek a očištěný fenykl nakrájíme na menší kousky
2. V hrnci na 2 lžících rozehřátého másla orestujeme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou dýni i fenykl, krátce opečeme, zalijeme zeleninovým vývarem a dusíme doměkka, pak slijeme přebytečnou tekutinu, přidáme zbylé máslo a vše rozmačkáme na pyré, ochutíme muškátovým oříškem a podle potřeby osolíme
3. Filátka ze pstruha očistíme, osolíme, opepříme a v pánvi na rozehřátém olivovém oleji po obou stranách opečeme
4. Pstruhy podáváme pokapané rozpuštěným máslem s dýňovým pyré a vařenými bramborami.