Rybářský rozcestník

Kapr smažený v nadýchaném těstíčku

V kynutém těstíčku připraveném z droždí, hladké mouky, piva a vejce obalené podkovy kapra, ty pak usmažené v oleji pěkně dozlatova.

2 náročnost
50 minut
Kapr smažený v nadýchaném těstíčku
  • 1 ks kapra
  • 1 ks vejce
  • 200 g hladké mouky
  • 30 g droždí
  • 2 dl piva
  • kmín
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěného kapra naporcujeme na podkovy (hlavu a ocas použijeme na polévku)
    2. Podkovy osušíme, osolíme, posypeme kmínem a obalíme v části hladké mouky
    3. Do piva rozdrobíme droždí, rozšleháme s vejcem, přidáme hladkou mouku a necháme v teple 20 minut vykynout
    4. Podkovy namáčíme v těstíčku a usmažíme na rozpáleném oleji, dozlatova.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými brambory ochucenými máslem a zeleninovým salátem.

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….