Rybářský rozcestník

Kapr smažený v nadýchaném těstíčku

V kynutém těstíčku připraveném z droždí, hladké mouky, piva a vejce obalené podkovy kapra, ty pak usmažené v oleji pěkně dozlatova.

2 náročnost
50 minut
Kapr smažený v nadýchaném těstíčku
  • 1 ks kapra
  • 1 ks vejce
  • 200 g hladké mouky
  • 30 g droždí
  • 2 dl piva
  • kmín
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěného kapra naporcujeme na podkovy (hlavu a ocas použijeme na polévku)
    2. Podkovy osušíme, osolíme, posypeme kmínem a obalíme v části hladké mouky
    3. Do piva rozdrobíme droždí, rozšleháme s vejcem, přidáme hladkou mouku a necháme v teple 20 minut vykynout
    4. Podkovy namáčíme v těstíčku a usmažíme na rozpáleném oleji, dozlatova.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými brambory ochucenými máslem a zeleninovým salátem.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?