Rybářský rozcestník

Mušlová polévka (Kai džiru)

Jednoduchý recept na chutnou polévku z konzervovaných mušlí, sójové omáčky, rýžového nebo bílého vína a silného vývaru.

1 náročnost
15 minut
  • 3,5 hrnku silného vývaru Daši-kombu
  • 1 malá konzerva mušlí
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 3/4 lžičky rýžového nebo bílého vína
  • kolečka citrónu na ozdobu
  • sůl
  • Příprava

    1. Do předem uvařeného, vroucího vývaru přidáme mušle a necháme je chvilku povařit
    2. Přidáme sůl, sójovou omáčku a víno, zamícháme a sundáme ze zdroje tepla
    3. Jednotlivé porce podáváme horké, zdobené kolečky citrónu.

    Doporučení

    Recept na vývar Daši-kombu: Silný vývar (daši-kombu).

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?