Rybářský rozcestník

Mořské plody s bazalkou

Na cibulovém základě podušené mořské plody, promíchané s pikantní tomatovou omáčkou, servírované jako svačinový salát.

1 náročnost
25 minut
+ doba vychlazení  
Mořské plody s bazalkou
  • 500 g mořských plodů
  • 2 ks cibule
  • 1 lžíce másla
  • sůl
  • Na omáčku:
  • 6 lžic kečupu
  • 2 lžíce octa
  • 2 lžičky posekané bazalky
  • 1 lžička chilli koření
  • 1 dcl olivového oleje
  • Příprava

    1. Na másle zprudka orestujeme na jemno pokrájenou cibuli
    2. Přidáme mořské plody, které osolíme a podusíme do měkka, pak pokrm odstavíme
    3. V mixéru rozmixujeme olej s kečupem, octem, bazalkou, prolisovaným česnekem a chilli kořením
    4. Opečené mořské plody dáme do misky, přelijeme připravenou omáčkou a necháme vychladit
    5. Vychladlý salát podáváme s pečivem.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím