Rybářský rozcestník

Mořské plody s bazalkou

Na cibulovém základě podušené mořské plody, promíchané s pikantní tomatovou omáčkou, servírované jako svačinový salát.

1 náročnost
25 minut
+ doba vychlazení  
Mořské plody s bazalkou
  • 500 g mořských plodů
  • 2 ks cibule
  • 1 lžíce másla
  • sůl
  • Na omáčku:
  • 6 lžic kečupu
  • 2 lžíce octa
  • 2 lžičky posekané bazalky
  • 1 lžička chilli koření
  • 1 dcl olivového oleje
  • Příprava

    1. Na másle zprudka orestujeme na jemno pokrájenou cibuli
    2. Přidáme mořské plody, které osolíme a podusíme do měkka, pak pokrm odstavíme
    3. V mixéru rozmixujeme olej s kečupem, octem, bazalkou, prolisovaným česnekem a chilli kořením
    4. Opečené mořské plody dáme do misky, přelijeme připravenou omáčkou a necháme vychladit
    5. Vychladlý salát podáváme s pečivem.

    Nejčtenější články

    Výměnný obchod s kosem

    Už jsem zažil u vody kdejaká zvláštní setkání, ale tento zážitek s „taťkou“ kosem si tedy opravdu nemohu nechat pro sebe. 🙂 Stalo se to poměrně nedávno na mé jednodenní rybářské výpravě na Rozkoši…

    Rady pro začínající vláčkaře – nástrahy vhodné pro vláčení

    Ano, vláčení je fenomén, ale je to především dřina. Někdy ani 300 náhozů nestačí k tomu, aby člověk spatřil nějakou tu šupinu. Vláčkař musí být nejen tělesně zdatný, ale také musí překypovat výrou v sebe sama. Někdy totiž ani několik hodin prohazování vodou nestačí k tomu, aby byl lov úspěšný a pak jen psychicky zdatný rybář dokáže další den vzít vláčecí prut opět do ruky a nahodit. Kromě výše uvedeného i znalost vody, či konkrétního místa, kde rybář chytá a také slušná výbava vede k úspěchu. Ovšem pro úspěšný lov vláčením je především nutná ta pravá nástraha, právě ta často rozhoduje o tom, zda rybář ten den zasekne rybu, nebo ne.

    Jak zajisti kus rohlíku na háček při chytání tzv. na mlaskačku

    Existuje více montáží a návazců s kterými můžeme nabízet kus rohlíku rybám pěkně z hladiny, tzv. na mlaskačku. Pro milovníky dalekých a razantních náhozů tu mám způsob nastražení rohlíku pomocí háčku s přívěsem, boilie jehly a kousku klacku, nebo i klasické zarážky.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím