Rybářský rozcestník

Mořské plody s bazalkou

Na cibulovém základě podušené mořské plody, promíchané s pikantní tomatovou omáčkou, servírované jako svačinový salát.

1 náročnost
25 minut
+ doba vychlazení  
Mořské plody s bazalkou
  • 500 g mořských plodů
  • 2 ks cibule
  • 1 lžíce másla
  • sůl
  • Na omáčku:
  • 6 lžic kečupu
  • 2 lžíce octa
  • 2 lžičky posekané bazalky
  • 1 lžička chilli koření
  • 1 dcl olivového oleje
  • Příprava

    1. Na másle zprudka orestujeme na jemno pokrájenou cibuli
    2. Přidáme mořské plody, které osolíme a podusíme do měkka, pak pokrm odstavíme
    3. V mixéru rozmixujeme olej s kečupem, octem, bazalkou, prolisovaným česnekem a chilli kořením
    4. Opečené mořské plody dáme do misky, přelijeme připravenou omáčkou a necháme vychladit
    5. Vychladlý salát podáváme s pečivem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!