Rybářský rozcestník

Sladkokyselé krevety

Opečené krevety s omáčkou z kečupu, cukru, sójové omáčky a octa.

2 náročnost
15 minut
+ 10 minut odpočinutí  
  • 25 ks velkých nevyloupaných krevet
  • 5 ks stroužků česneku
  • 3-4 ks chilli papriček
  • čerstvý koriandr na ozdobu
  • slunečnicový olej
  • kousek zázvoru
  • sůl
  • Na omáčku:
  • 150 ml kečupu
  • 2-4 lžíce cukru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1/2 lžíce octa
  • Příprava

    1. Do krevet mírně vetřeme sůl, necháme je 10 minut odpočinout, pak je na rozehřátém oleji osmažíme do poloměkka, asi 2 minuty z každé strany
    2. V míse smícháme kečup, cukru, sójovou omáčku a ocet
    3. V pánvi na pár kapkách rozehřátého oleje osmahneme oloupané, prolisované stroužky česneku, najemno nastrouhaný zázvor a očištěné, nadrobno nakrájené chilli papričky, aby vše bylo křehké
    4. Pak přilijeme připravenou omáčku, přivedeme k varu, nakonec přidáme předsmažené krevety, promícháme, aby se vše spojilo, minutu až 2 minuty zahříváme a podáváme horké, ozdobené čerstvým koriandrem.

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….