Na pikantních bramborách upečené makrely, obložené lečem.
1. Pekáč vymažeme olejem a na dno dáme vrstvu brambor, ty pomažeme omáčkou Sambal
2. Brambory poklademe anglickou slaninu a opět pokračujeme vrstvou brambor, klademe střídavě jednotlivé vrstvy, až surovinami naplníme celý pekáč
3. Na vrch brambor dáme makrely, které osolíme a okmínujeme
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 až 200 °C do měkka, když jsou brambory i ryby měkké, vše přelijeme směsí leča a necháme zapéct ještě dalších 10 minut.
5. Takto upečené makrely podáváme nejlépe s chlazeným 12 ° pivem.
Pokud nebudete mít thajskou omáčku, můžete ji nahradit nasekanými chilli papričkami, které promícháte s několika lžícemi rajského protlaku (kečupu).
Autor: Dalibor Marounek