Rybářský rozcestník

Mlíčí v aspiku

Kapří mlíčí se považuje za delikatesu, ve francouzské kuchyni se připravuje například vařené aspiku.

2 náročnost
30 minut
+ doba tuhnutí  
MlíčíMlíčíMlíčí
  • 500 g mlíčí z kapra
  • 100 g sterilovaných žampionů
  • 100 g sterilované červené papriky
  • 2 ks sladkokyselé okurky
  • 1 ks vařená mrkev
  • 1 balení želatiny
  • vinný ocet
  • cukr
  • sůl
  • Příprava

    1. Mlíčí očistíme a vaříme 10 minut v 0,5 l osolené vodě se 4 lžícemi vinného octa, scedíme, necháme okapat a vychladnout.
    2. Mlíčí nakrájíme na kousky, vkládáme do misek společně s kostičkami vařené mrkve, kyselé okurky, plátky žampionů, červené papriky.
    3. Zalijeme želatinou, kterou jsme připravily podle návodu a dochutili vinným octem, cukrem, solí.
    4. Ztuhnuté mističky vyklopíme na talíř, přidáme nakrájenou cibulku, cherry rajčata, podáváme s pečivem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    O pohár předsedy SÚS 2022

    Tradiční rybářské závod „O pohár předsedy SÚS“, se koná na vodní ploše Písková Lhota 14. 5. pro dospělé a 15. 5. 2022 pro děti a mládež. Rezervaci lze provést do 6. 5. Neváhejte se přihlásit! Volná místa budou k dispozici i v den závodu, takže můžete přijet…

    MO ČRS Rokycany pořádá místní kolo Zlaté udice 2022

    Místní organizace Českého rybářského svazu Rokycany pořádá v sobotu 30. dubna 2022 MÍSTNÍ KOLO rybářské soutěže pro mládež – ZLATÁ UDICE 2022….

    Územní kolo Zlaté udice 2022

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz a ČRS MO Domažlice pořádají Územní kolo rybářské soutěže Zlatá udice 2022….

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím